Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Διεθνής Μπριγάδα “Στα μονοπάτια του Τσε”, Κούβα, 1-15 Οκτώβρη 2017

Με αφορμή την 50η επέτειο της δολοφονίας του κομαντάντε Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, το Κουβανικό Ινστιτούτο για την Φιλία των Λαών καλεί όλους τους φίλους να συμμετέχουν στην 2η διεθνή μπριγάδα “Στα μονοπάτια του Τσε” στην οποία θα πάρουν μέρος αντιπροσωπείες από όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την κληρονομιά του Τσε στην Κούβα και να επαναβεβαιώσουν την αλληλεγγύη της στην Κουβανική Επανάσταση.


Στόχος της μπριγάδας είναι να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση της κουβανικής πραγματικότητας. Θα πραγματοποιήσει ημέρες εθελοντικής εργασίας και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής της χώρας και θα επισκεφτεί σημαντικά κέντρα που συνδέονται με τον Τσε στις επαρχίες της Αβάνας, του Πινάρ ντελ Ρίο, της Σάντα Κλάρα και του Σάνκτι Σπίριτους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις σε χώρους ιστορικού, πολιτιστικού, οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και στις επαρχίες, διαλέξεις με θέμα τη ζωή και την σκέψη του Τσε που συνδέεται με την κουβανική πραγματικότητα, καθώς και συναντήσεις με οργανώσεις της κοινωνίας μας.

Η διάρκεια είναι 14 ημέρες παραμονής, από τις οποίες 9 στο Διεθνές Κάμπινγκ Χούλιο Αντόνιο Μέγια (CIJAM) που βρίσκεται στο Δήμο Καιμίτο, 45 χιλιόμετρα από την πόλη της Αβάνας και 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία στην επαρχία.

Το κόστος συμμετοχής θα είναι 597- 686 CUC, που αντιστοιχεί σε ισόποσα δολάρια ΗΠΑ και περιλαμβάνει διαμονή σε δωμάτια μέχρι 5 ατόμων όσον αφορά το CIJAM, πλήρη διατροφή, μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο και σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος.

Οι ημέρες των αγροτικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές γύρω από το CIJAM. Aυτό το κάμπινγκ, που ιδρύθηκε το 1972, παρέχει επαρκείς προϋποθέσεις συλλογικής διαβίωσης και ικανοποίησης των αναγκών των ανθρώπων που μας επισκέπτονται από όλο τον κόσμο.

Κατά την διαμονή του, ο μπριγαδίστας δεσμεύεται για την εκπλήρωση του προβλεπόμενου προγράμματος, για την τήρηση των κανόνων σωστής συμπεριφοράς, πειθαρχίας και κοινωνικής συνύπαρξης.

Θα μας δώσει μεγάλη χαρά η παρουσία σας, γι αυτό και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην μπριγάδα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν μέχτι τις 10 Σεπτεμβρίου στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο csur@icap.cu και θα πρέπει να περιλαμβάνουν, ημερομηνία, ώρα και πτήση άφιξης.