Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Δολοφονήθηκε ο υποστράτηγος Φέλιξ Βελάσκες, πρώην διοικητής της Μπολιβαριανής Πολιτοφυλακής στη Βενεζουέλα


H κυβέρνηση της Βενεζουέλας ερευνά την δολοφονία

Πηγή: telesurtv.net

O Φέλιξ Βελάσκες υπηρέτησε ως διοικητής της Μπολιβαριανής Εθνικής Πολιτοφυλακής κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του προέδρου Ούγκο Τσάβες. Το 2003 ήταν επικεφαλής της Προεδρικής Φρουράς. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης της Βενεζουέλας ανέθεσε στην 5η Εισαγγελέα της Μητροπολιτικής Περιοχής του Καράκας Ιντάλμις Μέντες να ερευνήσει την δολοφονία του απόστρατου υποστράτηγου Φέλιξ Βελάσκες, ο οποίος το Σαββάτο δέχτηκε πολλαπλούς πυροβολισμούς στην περιοχή Σάντα Μόνικα του Καράκας. Εκτιμάται ότι πρόκειται για προμελετημένη δολοφονία, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Ειρήνης, Γκουστάβο Γκονσάλες Λόπες, στην βενεζολάνικη τηλεόραση.

Μέσα σε ένα αντιδημοκρατικό κλίμα που επιχειρείται να επιβληθεί στον λαό της Βενεζουέλας, σήμερα χάθηκε μια ζωή, του υποστράτηγου Φέλιξ Αντόνιο Βελάσκες, ο οποίος δολοφονήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Σάντα Μόνικα, κάτω από συνθήκες υποτιθέμενης κλοπής του αυτοκινήτου του”, δήλωσε ο Γκονσάλες, υπενθυμίζοντας ότι π Φέλιξ Βελάσκες ήταν ένας ταπεινός άνθρωπος, Τσαβίστα, πιστός και με σταθερές επαναστατικές πεποιθήσεις. Σε Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι εκπρόσωποι της Εισαγγελίας μετέβησαν στον τόπο του εγκλήματος για να συντονίσουν τις έρευνες που ξεκίνησε το Επιστημονικό Σώμα Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών (CICPC).


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πρωί του Σαββάτου στις 9.30 π.μ, ο υποστράτηγος οδηγούσε το αυτοκίνητό του στο οποίο βρισκόταν και η εγγονή του στην περιοχή Σάντα Μόνικα, όταν ανακόπηκε από δύο ένοπλους άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα που τον πυροβόλησαν για να κλέψουν το όπλο του.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έγινε η εγκληματολογική έρευνα στο τόπο του εγκλήματος, φωτογράφηση, βαλλιστική έρευνα, λήψη φυσικών ευρημάτων και εξέταση μαρτύρων, αναφέρει η Εισαγγελία στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε.