Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Διεθνές Οφθαλμολογικό Συνέδριο στην Αβάνα

Πηγή: www.acn.cu

Αβάνα, 5 Μαΐου (ACN) - Ολοκληρώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της κουβανικής πρωτεύουσας, μετά από ένα τριήμερο γόνιμης συζήτησης πάνω στα τρέχοντα ζητήματα όλων των ειδικοτήτων της οφθαλμολογίας, το Διεθνές Οφθαλμολογικό Συνέδριο με τη συμμετοχή πάνω από 800 συνέδρων από 20 χώρες.

Μιλώντας στο Κουβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δρ. Χουάν Ραούλ Ερνάντες Σίλβα, πρόεδρος της Κουβανικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, τόνισε ότι οι συμμετέχοντες ενημερώνονται επίσης για την νέα τεχνολογία και την έρευνα σε αυτόν τον κλάδο της ιατρικής.  



Η "οφθαλμολογική υγεία προσβάσιμη σε όλους", είναι το σύνθημα του Διεθνούς Οφθαλμολογικού Συνεδρίου 2018, το οποίο συμπίπτει με την 30η επέτειο του Κουβανικού Κέντρου Οφθαλμολογικής Μικροχειρουργικής του Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου “Ραμόν Πάντο Φερέρ” της Κούβας.

Ανάμεσα στους ξένους συνέδρους, βρέθηκε ο διάσημος Ιάπωνας ιατρός Τακαγιούκι Ακαχόσι, εκπρόσωποι της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας Τζόνς Χόπκινς , καθώς και άλλοι οργανισμοί, δήλωσε ο Ερνάνες Σίλβα, επικεφαλής του Τμήματος Εκπαίδευσης και Έρευνας, του κουβανικού ινστιτούτου.

Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο συζήτησαν σε βάθος πάνω στις σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις, δίνοντας έμφαση στην ανταπόκριση που πρέπει να έχουν τα συστήματα υγείας στις οπτικές ανάγκες του σημερινού πληθυσμού του πλανήτη, για την ψυχοκοινωνική, πολιτιστική, επαγγελματική και προσωπική του ανάπτυξη.

Η εγχείριση του καταρράκτη, του αμφιβληστροειδούς, του κερατοειδούς, της χαμηλή ς όρασης, η νευρο-οφθαλμολογία, η παιδιατρική οφθαλμολογία, το γλαύκωμα, η διαθλαστική χειρουργική και η ιατρική εκπαίδευση, ήταν μεταξύ των θεμάτων του επιστημονικού προγράμματος του συνεδρίου.

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν προ-συνεδριακά μαθήματα στα νοσοκομεία "Πάντο Φερέρ" και “Αφοι Αμειχέιρας”, όπου παρουσιάστηκαν τα τρέχοντα ζητήματα και πραγματοποιήθηκε επίδειξη χειρουργικών επεμβάσεων με προηγμένες τεχνικές, σε  ζωντανή μετάδοση στο κοινό.

Το Σάββατο αφιερώθηκε στην ογκο-οφθαλμολογία και μεταξύ των διαλέξεων ξεχώρισε αυτή για την ανατομοπαθολογική διάγνωση του βασικού καρκίνου και την αγγειακή νευροχειρουργική σε ασθένειες με οφθαλμολογική επίδραση.

Πραγματοποιήθηκε επίσης ένα συμπόσιο για την χρήση του φαρμάκου HeberFeron για το καρκίνωμα των βλεφάρων, το οποίο παρουσιάστηκε από τον δημιουργό αυτού του προϊόντος, δρ. Ιράρδο Μπέγιο, ερευνητή του Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας.