Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Άλλη μια δολοφονία αριστερού υποψηφίου στο Μεξικό


Ο Χοσέ Ρεμέδιος Αγκίρε Σάντσες, υποψήφιος για το δήμο Απασέο ελ Άλτο, στην πολιτεία Γκουαναχουάτο του Μεξικού, για το κόμμα Morena με επικεφαλής τον αριστερό Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο υποψήφιος έκανε δραστηριότητες προεκλογικού αγώνα όταν πυροβολήθηκε από ένοπλους άνδρες που διέφυγαν με ανοιχτό αυτοκίνητο Mustang λευκού χρώματος με ξένες πινακίδες.

Η περιοχή όπου δολοφονήθηκε ο υποψήφιος του Morena είναι γνωστή ως εμπόλεμη ζώνη ανάμεσα στις κυβερνητικές αρχές και συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος που ασχολούνται με το παράνομο εμπόριο καυσίμων.



Εξαιτίας της κρίσης, ηγέτες του Morena στο Γκουαναχουάτο αποφάσισαν να αναστείλουν τις προεκλογικές δράσεις τους στην περιοχή.

Ο Ρικάρντο Σέφιλντ, υποψήφιος του Morena ως κυβερνήτης της πολιτείας Γκουαναχουάτο, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τη δολοφονία του συντρόφου του στο κόμμα και κατηγόρησε ως υπεύθυνο τον σημερινό κυβερνήτη, Μιγέλ Μάρκες του δεξιού κόμματος PAN,για τη βία που βιώνει η περιοχή.

Επιπλέον, ο Ρικάρντο Μονρεάλ, συντονιστής της εκστρατείας του Morena στη δεύτερη περιφέρεια, που περιλαμβάνει την πολιτεία Γκουαναχουάτο, διαβεβαίωσε ότι προειδοποίησε τις αρχές για τον κίνδυνο που υπήρχε για τους υποψηφίους του κόμματός του σε εκείνη την περιοχή.