Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Η Βολιβία αλληλέγγυα με τη Ρωσία μετά την απέλαση διπλωματών


Ο Έβο Μοράλες, αρχηγός του κράτους της Βολιβίας, δήλωσε ότι τα μονομερή μέτρα που έλαβαν χώρες της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών "υπονομεύουν την παγκόσμια ειρήνη".

Ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον λαό και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τα μονομερή μέτρα που έθεσαν σε εφαρμογή περισσότερες από 20 χώρες προχωρώντας στην απέλαση διπλωματών της ευρασιατικής χώρας.


Μέσω του λογαριασμού του στο Τουίτερ, ο αρχηγός του Βολιβιανού Κράτους εξέφρασε την υποστήριξή του στη Ρωσία, μετά την απόφαση των χωρών της Ευρώπης και των ΗΠΑ “που την κατηγόρησαν χωρίς αποδείξεις ότι δηλητηρίασε τον πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σπρίπαλ και την κόρη του".
Ο Μοράλες επεσήμανε ότι οι εν λόγω ενέργειες "υπονομεύουν την παγκόσμια ειρήνη", προκαλώντας μια πρωτοφανή διπλωματική κρίση μετά την απόφαση της Βρετανής πρωθυπουργού Tερέσα Μέι να απελάσει Ρώσους αξιωματούχους για υποτιθέμενη εμπλοκή στην υπόθεση.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 100 διπλωμάτες απελάθηκαν από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και 14 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Σε απάντηση, η Ρωσία απέλασε την Παρασκευή περισσότερους από 50 αξιωματούχους από 23 χώρες που προηγουμένως πήραν το μονομερές μέτρο που αξιολογείται από την κυβέρνηση της ευρασιατικής χώρας ως "εχθρικό".

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε ως ασυνεπή την έρευνα μετά την άρνηση της Βρετανικής κυβέρνησης να επιτρέψει την συμμετοχή του στην έρευνα της υπόθεσης.