Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Η Βενεζουέλα καλεί τον ΟΗΕ να στείλει Παρατηρητές στις εκλογές του Μαίου

Πηγή: http://ciudadccs

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης επανέλαβαν το αίτημα προς τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) να αποστείλουν αποστολή διεθνών παρατηρητών στις εκλογές στις 20 Μαΐου.

Όπως δήλωσε ο πρέσβης της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ, Σαμουέλ Μονκάδα, σε συνάντηση στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, συμφωνήθηκε ο ορισμός μιας διερευνητικής ομάδας που θα πάει στη νοτιοαμερικανική χώρα πριν από την ημέρα των εκλογών:

“ Η σκοπιμότητα ορισμού μιας διερευνητικής ομάδας έχει στόχο να παρατηρήσει πως διεξάγεται η εκλογική διαδικασία στη Βενεζουέλα και στη συνέχεια να υποβάλλει μια αναλυτική έκθεση στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες ”.



Ο Μονκάδα, επανέλαβε το αίτημα να παραστεί στη χώρα μια ομάδα αυτού του διεθνούς οργανισμού, για να διαπιστώσει πως υλοποιείται η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ των πολιτικών σχηματισμών που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Το αίτημα αυτό, υποστηρίζεται επίσης από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος επανειλημμένα εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την αποστολή από την πλευρά του του ΟΗΕ μιας διεθνούς επιτροπής παρατηρητών στις επόμενες προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 20 Μαΐου.

"Θέλω ο Γενικός Γραμματέας να στείλει μια ισχυρή επιτροπή παρατηρητών στην εκλογική διαδικασία της 20ης Μαΐου και θα συνεχίσω να καταβάλλω προσπάθειες αυτό να εκπληρωθεί επιτυχώς", δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας στις 9 Μαρτίου σε πολιτική εκδήλωση στην πλατεία. Μπολίβαρ του Καράκας.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος Μαδούρο κατήγγειλε το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο αντιτίθεται στο γεγονός ότι αυτή η επιτροπή έρχεται στη Βενεζουέλα για να κάνει τη δουλειά της.