Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Δράσεις αλληλεγγύης με την Μπολιβαριανή Βενεζουέλα σε Μαδρίτη και Στοκχόλμη

Μαδρίτη                                                                                      Στοκχόλμη                           Πηγή: www.cubainformacion.tv
Δεκάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή το βράδυ μπροστά από το ισπανικό Υπουργείο Εξωτερικών για να διαμαρτυρηθούν για την παρέμβαση της ισπανικής κυβέρνησης στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας και τις κυρώσεις που επέβαλε Ευρωπαϊκή Ένωση "σε μια επίθεση που αποβλέπει στην αποσταθεροποίηση της Μπολιβαριανής κυβέρνησης και στην απονομιμοποίηση των προεδρικών εκλογών της 22 Απριλίου", σύμφωνα με τη δήλωση που διάβασαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.


Η δράση καλέστηκε από το Κίνημα Αλληλεγγύης με την Βενεζουέλα στην Ισπανία, στο οποίο συμμετέχει η Ενωμένη Αριστερά, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ισπανίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας και άλλες αριστερές και αντιπολεμικές οργανώσεις.

"Οι οργανώσεις και τα κινήματα αλληλεγγύης με τη Βολιβιανή Επανάσταση στη Σουηδία, που συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Στοκχόλμη, εκφράζουν το βαθύ αίσθημα υποστήριξης προς τον λαό και την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και τους καλούμε να αντισταθούν με θάρρος στις επιθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης και των κυβερνήσεών συμμάχων της. 

Ο λαός της Βενεζουέλας δεν είναι μόνος. Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πιστεύουν στην Μπολιβαριανή Επανάσταση και την βλέπουν ως παράδειγμα, ως προπύργιο του αγώνα, ως ελπίδα για τους λαούς τους. Ο Τσάβισμος και η Επανάσταση πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους". -Σκανδιναβικό Δίκτυο Αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα – Τμήμα Σουηδίας