Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Η Βολιβία κατέγραψε ρεκόρ οικονομικής ανάπτυξης το 2017

Πηγή: www.granma.cu

Ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της Βολιβίας τον χρόνο που έκλεισε είναι η οικονομική ανάπτυξη – ρεκόρ 4,2% που επέτυχε, από τις πιο υψηλές της ηπείρου, η εκβιομηχάνιση του φυσικού αερίου και η κατανομή του πλούτου στις φτωχότερες οικογένειες, δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της χώρας των Άνδεων Άλβαρο Γκαρσία Λίνερα.

Μέχρι πρότινος, η Βολιβία ήταν πάντα στο τέλος και τώρα παρουσιάζει την μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη και εμφανίζεται ως ηγέτης στην οικονομία”,δήλωσε ο αντιπρόεδρος.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Hora 23”, του καναλιού Bolivisión, ο Λίνερα δήλωσε ότι οι ξένες επενδύσεις στη χώρα αυξήθηκαν κατά 17% το 2017, η παραγωγή σιτηρών κατά 22% και τα έσοδα από το πετρέλαιο αυξήθηκαν κατά 14 %.


Είμαστε μία χώρα που έχει αυξήσει πολύ την κοινωνική της αποταμίευση, μιλάμε για μια οικονομία που ήξερε να διατηρεί αποθέματα, που ήξερε να φυλά ότι συσσώρευε την άνοιξη για τον χειμώνα και ήδη φτάσαμε στην άνοιξη, υπάρχουν καλά αποθέματα και τα πράματα θα βελτιωθούν πολύ”,τόνισε σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αντιπροεδρίας.

Επίσης ο Γκαρσία Λίνερα ανέφερε ότι οι δύο μεγάλοι κινητήρες της οικονομίας της Βολιβίας, είναι το κίνητρο της εσωτερικής αγοράς και οι εξαγωγές, που έχουν επιτρέψει να διατηρηθεί αυτή η εξαιρετική οικονομική ανάπτυξη στη Λατινική Αμερική.

Κατά τον ίδιο τρόπο, τόνισε, η κατανομή του πλούτου στις πιο φτωχές οικογένειες της χώρας επέτρεψε επέτρεψε την βελτίωση της ποιότητας ζωής, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές. 

 “Τώρα οι οικογένειες στις κοινότητες έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, καλύτερες κατοικίες, σύγχρονες εκπαιδευτικές υποδομές, συστήματα άρδευσης και στις πόλεις, οι γυναίκες της μεσαίας τάξης έχουν πρόσβαση σε διάφορες επιδοτήσεις θηλασμού, το οποίο τις οδηγεί σε μια κατάλληλη διατροφή”.