Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

William Castillo: Οι δύο λέξεις που χαρακτηρίζουν την εκλογική διαδικασία στη Βενεζουέλα είναι συμμετοχική και πρωταγωνιστική


«Οι λέξεις συμμετοχική και πρωταγωνιστική είναι αυτές που χαρακτηρίζουν καλύτερα τη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία», δήλωσε ο William Castillo, Υφυπουργός Διεθνούς Επικοινωνίας, σε μια συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε μέσω του καναλιού Venezolana de Televisión.

Ο Castillo δήλωσε επίσης πως η Βενεζουέλα, ως η πιο δημοκρατική χώρα, η οποία περισσότερο από κάθε άλλη καλεί τη λαϊκή βούληση και ακούει τη φωνή του λαού μέσω του εκλογικού συστήματος, «δέχεται επίθεση για έλλειψη δημοκρατίας».

Είπε ότι η μέση συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές σε άλλες χώρες ανέρχεται στο 40%, «στη Βενεζουέλα υπερβαίνει το 50%, 55%, 60% συμμετοχής και έφτασε μέχρι το 80% στις προεδρικές εκλογές του 2012».

Στη Βενεζουέλα υπάρχουν καινοτομίες όσον αφορά την ιδέα της δημοκρατίας, «αυτό είναι κάτι που δεν διαβάζεται επειδή δεν είναι βολικό και δεν γίνονται αυτές οι συγκρίσεις επειδή δεν βολεύουν», σχολίασε.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης

Ο υφυπουργός σχολίασε ότι εκπρόσωποι διάφορων μέσων ενημέρωσης που είναι διεθνείς παρατηρητές ανάφεραν ότι είναι ανοιχτοί στη δυνατότητα να τους σταλούν από τη Βενεζουέλα ειδήσεις οι οποίες κρύβονται από τα άλλα μέσα.

«Σήμερα υπάρχει ένα δίκτυο αλληλεγγύης και πληροφόρησης με τη Βενεζουέλα, ειδικά μέσω της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από όπου οι λαοί ενημερώνονται», δήλωσε.

Ο Castillo είπε πως υπάρχει ένα διεθνές σύστημα επικοινωνίας που πρέπει να ενισχυθεί.