Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΕΕΔΔΑ: Κάτω τα χέρια από την Βενεζουέλα

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ)

Όπως ανακοινώθηκε, στις 13 Νοέμβρη οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεδρίασή τους ενέκριναν την επιβολή κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας, που ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνουν την απαγόρευση ταξιδιών, τη δέσμευση λογαριασμών μιας σειράς κυβερνητικών στελεχών, εμπάργκο όπλων. Κι όλα αυτά, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βενεζουέλα!

Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη πρώτα και κύρια επειδή είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τη γενικότερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη Βενεζουέλα. Πλήττει άμεσα το βενεζουελάνικο λαό που τα τελευταία χρόνια περνάει δύσκολες στιγμές από τη συντονισμένη επίθεση των δυνάμεων της ντόπιας αντίδρασης, των ΗΠΑ και της ίδιας της ΕΕ. 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει απερίφραστα τη νέα αυτή απόφαση της ΕΕ ενάντια στη Βενεζουέλα, που επεμβαίνει ανοιχτά και απροκάλυπτα στα εσωτερικά της χώρας. Καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση που, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες της, στην πραγματικότητα στηρίζει τα σχέδια και την επιθετική πολιτική της ΕΕ ενάντια στο λαό της Βενεζουέλας και σε όλους τους λαούς, αφού στην ίδια συνεδρίαση που αποφασίστηκαν οι κυρώσεις, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε και χαιρέτισε τη συμφωνία στενότερης συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας που υπέγραψαν οι 23 από τις 28 χώρες της ΕΕ. 

Η ΕΕΔΔΑ καλεί τον ελληνικό λαό να σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας και να βοηθήσει μαζί με τους άλλους λαούς να μην περάσουν τα σχέδια των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αντιδραστικών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας. 

Αθήνα, 15 Νοέμβρη 2017