Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Αυξάνεται η υποστήριξη στον Έβο Μοράλες βαδίζοντας προς το 2019

Πηγή: www.acn.cu

Αβάνα, 31 Οκτώβρη (ACN) - Η Γενική Συνομοσπονδία Βιομηχανικών Εργατών της Βολιβίας, επαναβεβαίωσε την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα του Έβο Μοράλες, σημερινού αρχηγού του κράτους, για τις επόμενες εκλογές το 2019, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina.

Οι βιομηχανικοί εργάτες υποστήριξαν την πρόταση που κατατέθηκε στο Συνταγματικό Δικαστήριο υπέρ της εκ νέου υποψηφιότητας του προέδρου, καθώς και των άλλων εθνικών, περιφερειακών και δημοτικών αρχών.

Η Συνομοσπονδία ανακοίνωσε επίσης τη συμμετοχή της  στην προσεχή πορεία υποστήριξης προς τον πρόεδρο Μοράλες  στις 7 Νοέμβρη, που θα ξεκινήσει από την πόλη Ελ Άλτο και θα καταλήξει στη Λα Παζ.

Επιπλέον, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, Έκτορ Αρκε, ανακοίνωσε ότι η βολιβιανή κοινότητα στην Αργεντινή έχει υιοθετήσει στάση υπέρ της υποψηφιότητας Μοράλες, ως  αναγνώριση του έργου του Προέδρου κατά τα τελευταία 11 χρόνια

Άλλες οργανώσεις, όπως η Συνομοσπονδία των Αυτοχθόνων Λαών της Βολιβίας (CIDOB) και η Συνομοσπονδία Ελεύθερης Μεταφοράς της Βολιβίας, υιοθέτησε επίσης την θέση υπέρ της συμμετοχής του προέδρου στις επόμενες εκλογές.

“Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι ο μόνος ηγέτης που έχει αποδείξει την ικανότητά του να κυβερνήσει” , δήλωσε ο ηγέτης της CIDOB, Πέδρο Βάρε.