Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Διακήρυξη του Καράκας - Σχέδιο Δράσης (Μέρος 2ο)

 


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΚΑΣ - Διεθνής Διάσκεψη “Είμαστε Όλοι Βενεζουέλα

Διακήρυξη του Καράκας - Σχεδιο Δράσης (1ο Μέρος)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ»
Να δημοσιοποιήσουμε και να συντονίσουμε μια διεθνή καμπάνια πληροφόρησης για την Αλήθεια της Βενεζουέλας και την πραγματικότητα της Λατινικής Αμερικής σε διάφορες γλώσσες, που να περιλαμβάνει τα παρακάτω σημεία:
  • Αντίθεση ανάμεσα στις πολιτικές της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και την πολιτική των κυβερνήσεων της Δεξιάς, κάνοντας γνωστά τα επιτεύγματα της Μπολιβαριανής Επανάστασης.
  • Υπεράσπιση της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, της νομιμότητάς της, της εργασίας και των αποτελεσμάτων της.
  • Διάδοση της προόδου σχετικά με τον διάλογο για την ειρήνη γίνεται ανάμεσα στην Μπολιβαριανή Κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.
  • Να καταστήσουμε εμφανές το ενταξιακό μοντέλο της Βενεζουέλας και ιδιαίτερα την αντίληψή του για την Λαϊκή και την Κοινοτική Εξουσία.
  • Αποδόμηση της επίπλαστης προσφοράς και παρουσίαση της αντεπίθεσης του νεοφιλελευθερισμού στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.
  • Διάδοση της ιστορίας των στρατιωτικών επεμβάσεων των Ηνωμένων Πολιτειών (στρατιωτικών, οικονομικών και μιντιακών) στην Λατινική Αμερική, την Καραϊβική και ολόκληρο τον κόσμο.
  • Παγκόσμια επαγρύπνηση για τον κίνδυνο πολέμου και τις στρατιωτικές απειλές του Ντόναλντ Τραμπ ενάντια στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.
  • Αποδόμηση των διεθνών καλουπιών. Προτείνεται η καμπάνια να απευθύνεται επίσης στα κινήματα της αριστεράς και τα προοδευτικά κινήματα του κόσμου, με στόχο την αποφυγή της σύγχυσης και της διάσπασης που σπέρνουν οι μιντιακές εταιρίες.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ / ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΣΑ
Υιοθετείται η γραμμή που προτάθηκε από τον σύντροφο Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο: η δημιουργία, ενεργοποίηση και ξεδίπλωμα ενός μεγάλου διεθνούς κινήματος στα κοινωνικά δίκτυα, που να εντάσσει νέους και ειδικευμένους στην τεχνολογία, που να εξοπλίζει και να εκπαιδεύει για την μάχη των ιδεών μέσω των τεχνολογικών μέσων και εργαλείων. Να κάνουμε Επανάσταση, να εξαπολύσουμε μια μεγάλη, συντονισμένη και συλλογική επίθεση στα κοινωνικά δίκτυα.
Προτείνεται η παραγωγή πληροφοριών στα κοινωνικά δίκτυα σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς επίσης και η επιλογή μιας ημερομηνίας για την πραγματοποίηση μιας ταυτόχρονης διεθνούς δραστηριότητας.
Επιπλέον, να ενισχύσουμε τις ήδη υπάρχουσες ψηφιακές πλατφόρμες. Η ιστοσελίδα Venezuelanalysis.com μπαίνει στην διάθεση της Διάσκεψης «Είμαστε όλοι Βενεζουέλα», για τη δημοσίευση ντοκουμέντων, βίντεο, φωτογραφιών, κ.α.
Κατά τον ίδιο τρόπο, τίθεται το θέμα της δημιουργίας ενός portal πληροφοριών με περιεχόμενο που θα προσανατολίζεται στην προσέγγιση που περιγράφεται στο Σχέδιο Δράσης. Ένα portal, στο οποίο θα μπορούν να συγκεντρώνονται όλες οι δραστηριότητες αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο: Όλα για την Ειρήνη και Όλοι είμαστε Βενεζουέλα. Το Portal θα μπορούσε να αποτελέσει το οργανωτικό κέντρο των Επιτροπών που θα γεννιούνται σαν λουλούδι ελπίδας.
Επίσης, να αναπαράγουμε στα κοινωνικά δίκτυα, σε λογαριασμούς του facebook, στο instagram, στο youtube κλπ. Καθώς και να χρησιμοποιούμε κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter, το Whatsapp και το Instagram για να διαψεύδουμε τις πληροφορίες που έγκεινται στον μιντιακό πόλεμο και να αποδεικνύουμε την αληθινή πραγματικότητα που ζει η Βενεζουέλα, όπως και να δημιουργούμε παγκόσμιες ετικέτες (hashtag), για να γίνονται πιο εμφανή τα μηνύματα υποστήριξης προς τη Βενεζουέλα.



ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Προτείνεται η δημιουργία ενός διεθνούς οργάνου επικοινωνίας (ένα περιοδικό) όπως η Granma Internacional της Κούβας (διεθνής versión της εφημερίδας Granma, επίσημου οργάνου του ΚΚΚ). Καθώς και να ενισχύσουμε τη επέκταση και διάδοση παγκόσμια του σήματος του Telesur και την εξάπλωση των ανταποκρίσεών του και να σχηματίσουμε μια πλατφόρμα από δημοσιογράφους και εναλλακτικών μέσων σε παγκόσμιο επίπεδο για να αντικρούσουμε το μιντιακό πόλεμο που επιβάλλεται από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ανά την υφήλιο.



ΟΠΤΙΚΟ-ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Επανέρχεται η ανάγκη της αύξησης της παραγωγής οπτικό-ακουστικών υλικών στις διάφορες γλώσσες, τα οποία είναι διαθέσιμα μέσω των αποθηκευμένων αρχείων στα περιεχόμενα των ψηφιακών γραμμών ή στις ψηφιακές πλατφόρμες που ήδη υπάρχουν (όπως ο ιστότοπος του Telesur, μεταξύ άλλων).
Επίσης, η πραγματοποίηση οπτικό-ακουστικών προβολών ή κύκλων κινηματογράφου για τη Βενεζουέλα, σαν μέρος της πάλης στο μέτωπο ανάδειξης συμβόλων, ώστε να προωθήσουμε την έννοια της Επανάστασης και το Μπολιβαριανό εγχείρημα.
Με αυτό το πνεύμα, προτείνεται η παγκόσμια προβολή ταινιών και ντοκιμαντέρ, παραγωγής Βενεζουέλας, ταυτόχρονα και συντονισμένα σε διάφορες χώρες.



ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Προτείνεται η δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου που θα συλλέγει, θα αναλύει και θα παρακολουθεί τις μιντιακές εκστρατείες ενάντια στη Βενεζουέλα. Αυτά τα δεδομένα και η ανάλυση θα μπορούσε να διαδίδεται στις επαφές και στις πλατφόρμες του δικτύου υποστήριξης της Βενεζουέλας.



ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΙΝΤΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Να αναζητήσουμε νομικούς μηχανισμούς για μηνύσεις στα διεθνή μέσα επικοινωνίας που δραστηριοποιούνται με εκστρατείες ψευδών ειδήσεων, καταδεικνύοντας ιδιαίτερα εκείνα τα μέσα που φέρουν εις πέρας αυτές τις επιθέσεις.



ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ
Προτείνεται το μποϊκοτάζ πολυεθνικών εταιρειών που ευνοούν στρατιωτικές εισβολές στις χώρες μας.



ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
Προτείνεται αυτή η εκστρατεία να δίνει ειδική έμφαση στον πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών, αφυπνίζοντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν για τον πληθυσμό τους οι οικονομικές κυρώσεις ενάντια στη Βενεζουέλα και μια τυχόν στρατιωτική επέμβαση.



ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ
Στην Καραϊβική πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και να υπάρξει μια κατάλληλη προσέγγιση στην εκστρατεία Η Αλήθεια της Βενεζουέλας, με έμφαση στα επιτεύγματα της Μπολιβαριανής Επανάστασης, όπως ο θετικός αντίκτυπος της ολοκλήρωσης, μέσω της Petrocaribe.

(Τέλος 2ου μέρους - Συνεχίζεται)