Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Παρουσία του Ραούλ Κάστρο η εκδήλωση στην Αβάνα για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης (+video)

Πηγή: www.acn.cu

Αβάνα, 7 Νοέμβρη (ACN) – Ο Ραούλ Κάστρο, Αρχηγός του Στρατού, Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και Πρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών, παραβρέθηκε στην πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση στην πρωτεύουσα για την επέτειο των 100 χρόνων της Μεγάλης Σοσιαλιστικής Οκτωβριανής Επανάστασης.

Ο εορτασμός της βαρυσήμαντης επετείου έλαβε χώρα στο θέατρο της πρωτεύουσας Καρλ Μαρξ και παρών ήταν μαζί με τον Ραούλ και πολλούς άλλους ηγέτες, ο Χοσέ Ματσάδο Βεντούρα, Β' Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας και Α' Αντιπρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης και ο Μιχαήλ Λ. Καμίνι, πρέσβης της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Αβάνα, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι.

Στις 7 Νοέμβρη 1917, πριν ακριβώς 100 χρόνια, η Σοσιαλιστική Επανάσταση θριάμβευσε στην τσαρική Ρωσία , η οποία σύμφωνα με τον Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο Ρους, ήταν το πιο σημαντικό γεγονός του 20ου αιώνα, επισημαίνοντας ότι “δεν θα ήταν δυνατή η Κουβανική Επανάσταση εάν δεν υπήρχε η Σοβιετική Ένωση”.

Τα λόγια αυτά του ιστορικού ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, τα οποία εκφωνήθηκαν στην 50η επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης, συνοψίζουν με τον καλύτερο τρόπο την σημασία αυτού του γεγονότος στην ιστορία της ανθρωπότητας, ακόμα και 25 χρόνια μετά την αποσύνθεση της Σοβιετικής Ένωσης και του σοσιαλιστικού στρατοπέδου.