Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Ο Residente των Calle 13 "τα χώνει" στην κυβέρνηση των ΗΠΑ

Πηγή: primerahora.com

"Πότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι θα είμαστε καλύτερα αν είμαστε συνεργάτες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και με το υπόλοιπο κόσμο, αντί να είμαστε σκλάβοι; Τι στο καλό νομίζουμε; Ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα μας βοηθήσει περισσότερο αν αποτελούμε πολιτεία τους;"

Ο Ρενέ Πέρες, γνωστός και ως Residente των Calle 13, χρησιμοποίησε τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram για να κάνει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, επειδή απαγόρευσε να φτάσει βοήθεια στο Πουέρτο Ρίκο, η οποία προερχόταν από άλλες χώρες. Όλο αυτό συνέβη μετά το χτύπημα του τυφώνα Μαρία στο νησί. 
 

«Προσπαθώ να μην πολιτικοποιήσω τη σημερινή κατάσταση, όμως στο νησί μας τελικά, αυτό είναι αδύνατο να μην το κάνω. Εδώ και δύο εβδομάδες προσπαθώ να οργανώσω διεθνή βοήθεια από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Όλα προχωρούσαν, μέχρι που ήρθαν οι Ηνωμένες Πολιτείες να απαγορεύσουν κάθε είδους βοήθεια από το εξωτερικό. Στο Μεξικό πήγαν ακόμα και οι Κινέζοι να βοηθήσουν και παρά το γεγονός ότι η κατάστασή τους είναι κρίσιμη, ακριβώς όπως και η κατάσταση στο νησί, εκείνοι προοδεύουν χάρη στο γεγονός ότι για αυτούς ισχύει η αρχή της αυτοδιάθεσης. Πότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι θα είμαστε καλύτερα αν είμαστε συνεργάτες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και με το υπόλοιπο κόσμο, αντί να είμαστε σκλάβοι; Τι στο καλό νομίζουμε; Ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα μας βοηθήσει περισσότερο αν αποτελούμε πολιτεία τους; Όταν οι ίδιοι δεν μπόρεσαν ούτε καν να βοηθήσουν τη Νέα Ορλεάνη στο τυφώνα Κατρίνα; Όταν η κυβέρνησή τους ούτε καν μας σέβεται;», είπε μέσω του λογαριασμού του.

Ο ερμηνευτής πρόσθεσε ότι δεν βρισκόταν στο νησί όταν αυτό τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όμως όλη του η οικογένεια ήταν εκεί, «υποφέροντας ακριβώς όπως και οι υπόλοιποι Πορτορικανοί».

Και κατέληξε: «Τελειώνω τις υποχρεώσεις μου στην Χιλή την Κυριακή και μαζί με όλες τις εισπράξεις θα επιστρέψω κατευθείαν. Την χρηματική μου δωρεά θα την παραδώσω προσωπικά, διότι θέλω να διασφαλίσω ότι θα φτάσει εκεί που πρέπει. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μας έδωσε μόνο 10 ημέρες για να φέρουμε διεθνή βοήθεια, γι’ αυτό και φτιάχνω μια ομάδα που θα βοηθήσει, από την Χιλή, την Αργεντινή και άλλες χώρες, που θα έρθουν για να χτίσουν κατοικίες. Σας το λέω αυτό διότι θα χρειαστούμε εργατικά χέρια. Θα σας ειδοποιήσω. Ευχαριστώ όλο το λαό που μαζεύτηκε να βοηθήσει, καθώς και τα δημόσια πρόσωπα της χώρας που συντάχτηκαν σε αυτό. Θα πάω σε όλους. Θα έδινα τη ζωή μου για τη χώρα μου. Εδώ έχετε ένα αδερφό».