Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο επικυρώνει ενώπιον της Συντακτικής εξουσίας την κανονική διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για τις 15 Οκτωβρίου

Πηγή: grecia.embajada.gob.ve
Συντάχθηκε απο τον Ernesto Bordier

Οι προετοιμασίες για τις εκλογές για την ανάδειξη κυβερνητών, που έχουν προγραμματιστεί για τις 15 Οκτωβρίου, προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που εξέδωσε το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE), σύμφωνα με ανακοίνωση που παρέδωσε η πρόεδρος αυτού του οργάνου, Tibisay Lucena, στην ανώτατη αρχή της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης (ANC), Delcy Rodriguez.

Μέσω του Twitter, η Rodríguez δημοσίευσε το έγγραφο, το οποίο περιέχει μια ισορροπία δραστηριοτήτων που ολοκληρώθηκε στις 5 Οκτωβρίου, όταν είχαν ήδη πραγματοποιηθεί 6 από τους 14 ελέγχους που σχεδιάστηκαν για τη διαδικασία.


Όσον αφορά την κατάρτιση του τεχνικού προσωπικού, εκπαιδεύτηκαν 230 διαμεσολαβητές και 115 βοηθοί. Επίσης 5586 τεχνικοί υποστήριξης, αριθμός που υπερβαίνει τους 47.737 που απαιτούνται, 662 διαχειριστές του Εθνικού Κέντρου Στήριξης (CNS), με αναλογία 582 βασικών και 80 έκτακτων, και 706 διαχειριστές του Κέντρου Ταχείας Φροντίδας (CAR). Σε αυτές τις περιπτώσεις, εκπληρώθηκε ο στόχος του καταρτιζόμενου προσωπικού.

Όσον αφορά τους συντονιστές των εκλογικών κέντρων, έχουν εκπαιδευτεί 12.818, που αντιστοιχούν στο 94,15% του προβλεπόμενου στόχου και 38.924 μέλη εφορευτικής επιτροπής, το 42,90% των απαιτούμενων 90.723.

Η Lucena διευκρινίζει επίσης στην ανακοίνωση ότι στις 5 Οκτωβρίου είχαν ήδη προ-σχεδιαστεί ένα εκατομμύριο 145.392 εκλογικές μηχανές που σχεδιάστηκαν για τη διαδικασία. Από το ποσό αυτό, το 85% αυτού του υλικού είχε ήδη αποσταλεί σε 19 πολιτείες.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε η παραγωγή των μηχανών ψηφοφορίας που απαιτήθηκαν για τις εκλογές και δημιουργήθηκαν 10 εκατομμύρια μη έγκυρα ψηφοδέλτια: επτά εκατομμύρια προορίζονταν για τις εκλογικές εκθέσεις, οι οποίες είχαν ήδη στοχεύσει στην ενημέρωση 2,6 εκατομμυρίων ψηφοφόρων και 2 εκατομμύρια 6.067 που βρίσκονται στα χέρια των πολιτικών οργανώσεων.

Για τις εκλογές στις 15 Οκτωβρίου, διεξήχθη συντήρηση σε 250 εκλογικά τμήματα, έγινε συντήρηση στις εγκαταστάσεις που συνδέονται με την εκλογική διαδικασία, πιστοποιήθηκε το δίκτυο μετάδοσης δεδομένων και εγκαταστάθηκαν ηλεκτρολογικοί σταθμοί για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων.

Η πρόεδρος του CNE δήλωσε επίσης ότι προχωρά στο αποκορύφωμα των διαδικασιών που προβλέπονται στο χρονοδιάγραμμα των εκλογών, οι οποίες μεταφέρθηκαν από Δεκέμβριο σε Οκτώβριο με απόφαση της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης.

Από την άποψη αυτή, η Rodríguez ανέφερε ότι ο θεσμός της συντακτικής εξουσίας «θα παραμείνει σε επαγρύπνηση της εκλογικής διαδικασίας που συγκαλούμε για να εδραιώσουμε την ειρήνη και την ηρεμία της Βενεζουέλας».