Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Αργεντινή: H Κριστίνα Φερνάντες κέρδισε τις προκριματικές εκλογές στην επαρχία του Μπουένος Αϊρες


Η πρώην πρόεδρος έλαβε ως υποψήφια γερουσιαστής 34,27% των ψήφων έναντι 34,06% του κυβερνητικού υποψηφίου Εστέμπαν Μπούγριτς. 

Η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες επικράτησε με διαφορά 20.324 ψήφους επί του κυβερνητικού υποψηφίου Εστέμπαν Μπούγριτς στις προκριματικές εκλογές της περιφέρειας του Μπουένος Αϊρες που πραγματοποιήθηκαν στις 13 Αυγούστου. Η πρώην πρόεδρος έλαβε 34,27% των ψήφων ως υποψήφια γερουσιαστής έναντι 34,06% του κυβερνητικού υποψηφίου Εστέμπαν Μπούγριτς. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο Φερνάντες έλαβε 3.229.194 ψήφους, ενώ ο Μπούγριτς έλαβε 3.208.870 ψήφους, μια διαφορά 20.324 ψήφων.

Αν και τα τελικά αποτελέσματα της τελευταίας ψηφοφορίας στην επαρχία Μπουένος Άιρες αναμένονταν την Τετάρτη, επίσημες πηγές ενημέρωσαν διάφορα μέσα ενημέρωσης ότι η υποψήφια γερουσιαστής της Unidad Ciudadana επικράτησε στις εκλογές με 0,21% περισσότερους ψήφους από τον αντίπαλό της, ο οποίος ήταν επικεφαλής του κυβερνητικού ψηφοδέλτιου, και τον υποστήριζε ενεργά η κυβερνήτης του Μπουένος Άιρες Μαρία Ευγενία Βιδάλ.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η (αρχική) καταμέτρηση των ψήφων στην περιφέρεια του Μπουένος Αϊρες γινόταν όλο και πιο αργή, όμως όταν ενσωματώθηκαν τα αποτελέσματα από τις κάλπες της περιοχής Κονουρμπάνο, η πρώην πρόεδρος (που βρισκόταν πίσω σε ψήφους από τον κυβερνητικό υποψήφιο) περιόρισε την διαφορά στο 0,07%, ενώ είχε καταμετρηθεί το 95,6% των εκλογικών τμημάτων. *

Την Τετάρτη η Κριστίνα Φερνάντες θα παραβρεθεί σε κομματική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Club Atenas στην Λα Πλάτα με την συμμετοχή υποψηφίων, μελών και στελεχών του κόμματος της, στην οποία θα είναι κεντρική ομιλήτρια. Στην εκδήλωση αναμένεται να πάρουν μέρος πάνω από 4.000 άνθρωποι και να είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση της εκστρατείας, μετά την μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στις 20 Ιούνη στο Στάδιο Άρσεναλ.