Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Μαδούρο: "Δεν θα παραδώσουμε την εξουσία στην ολιγαρχία, ούτε στον ιμπεριαλισμό"

“Εδώ στεκόμαστε όρθιοι. Δεν έχουμε παραδώσει ούτε θα παραδώσουμε την εξουσία στην ολιγαρχία, ούτε στον ιμπεριαλισμό, για να καταστρέψουν τον λαό μας”.

Η απειλή ενδεχόμενης στρατιωτικής δράσης κατά της Βενεζουέλας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανοίγει τον δρόμο στον φασισμό και στα δικτατορικά καθεστώτα και “στην επιβολή μιας μόνιμης κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή μας.

Καράκας – Ο Βενεζολάνος πρόεδρος Νικολάς Μαδουρο, δήλωσε την Τρίτη ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα προδώσει την Μπολιβαριανή Επανάσταση και ποτέ δεν θα παραδώσει την εξουσία σε δυνάμεις που ιστορικά έχουν χτυπήσει τον λαό της Βενεζουέλας


“Εδώ στεκόμαστε όρθιοι. Δεν έχουμε παραδώσει ούτε θα παραδώσουμε την εξουσία στην ολιγαρχία, ούτε στον ιμπεριαλισμό, για να καταστρέψουν τον λαό μας”.

Στη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο προεδρικό μέγαρο “Μιραφλόρες” το Καράκας, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επαναβεβαίωσε ότι θα παραμείνει στο λαό της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με το Βενεζολάνικο Ειδησεογραφικό Πρακτορείο AVN. ο Μαδούρο επεσήμανε ότι μπροστά στην συνεχιζόμενη επίθεση εσωτερικών και διεθνώς δυνάμεων κατά της Βενεζουέλας, κοινωνικά κινήματα και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν διακηρύξει την υποστήριξή τους στην Μπολιβαριανή Επανάσταση.

“Καθημερνά καταφθάνουν δεκάδες μηνύματα και διακηρύξεις, γιατί έχει σηκωθεί σε όλο τον κόσμο ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, κατανόησης και αγάπης για την Μπολιβαριανή Επανάστταση”, επεσήμανε ο Μαδούρο.

Αναφέρθηκε επίσης στη δήλωση Λατινοαμερικανικού Συμβουλίου Κοινωνικών Επιστημών (CLASCO) ενάντια στην απειλή της αμερικανικής στρατιωτικής παρέμβασης στη Βενεζουέλα και για την υπεράσπιση της κυριαρχίας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Προειδοποίησε επίσης, ότι η απειλή ενδεχόμενης δράσης κατά της Βενεζουέλας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, ανοίγει τον δρόμο στον φασισμό και στα δικτατορικά καθεστώτα και “στην επιβολή μιας μόνιμης κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή μας”.