Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας καταγγέλει τη χειραγώγηση της αντιπολίτευσης σχετικά με το θάνατο του Λεομάρ Λάντερ

Πηγή: telesurtv.net
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, Τάρεκ Ελ Αϊσάμι, καταδίκασε τις αντιπολιτευτικές πολιτικές ηγετών της δεξιάς που καπηλεύονται τον θάνατο του νεαρού Νοεμάρ Λάντερ, 17 χρόνων, την προηγούμενη Τετάρτη εξαιτίας έκρηξης χειροποίητου όλμου.

Ο αξιωματούχος κατήγγειλε ότι «μια χορωδία ηγετών» της δεξιάς άρχισε να διαδίδει στα κοινωνικά δίκτυα μια χειραγωγημένη και ανεύθυνη εκδοχή «χωρίς ούτε καν να επαληθεύσει το όνομα του θύματος».


Ο Ελ Αϊσάμι παρουσίασε και πάλι τα στοιχεία των εγκληματολογικών ερευνών που απέδειξαν ότι η αιτία δεν ήταν τα δακρυγόνα που έριξαν οι δυνάμεις ασφαλείας, όπως διέδωσαν οι ηγέτες που έχουν ξεσηκώσει τις βίαιες διαμαρτυρίες στην Βενεζουέλα από τον Απρίλιο.

Από την άλλη πλευρά, ενημέρωσε για το θάνατο του Χεσούς Ρόχας, 30 ετών, ο οποίος αποκεφαλίστηκε την Κυριακή στα πέριξ της πλατείας Αλταμίρα στην πολιτεία Μιράντα, από βίαιες ομάδες της δεξιάς.

«Αυτός ο τόπος έχει γίνει εστίας της βίας και τα μίντια έχουν αποκρύψει αυτό το θάνατο», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ενημέρωσε ότι έχει συλληφθεί ο Άντονι Χεσούς Πέρες Τόρες, 25 ετών, φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του υπολοχαγού της Μπολιβαριανής Εθνοφυλακής (GNB) εν αποστρατεία, Ντάνι Χοσέ Σουβέρο.

«Αυτοί ήταν υπεύθυνοι του καλέσματος στο φόβο», τόνισε ο Ελ Αϊσάμι.