Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ορκομωσία της κυβέρνησης Μορένο στο Εκουαδόρ

Πηγή: Telesurtv.net

Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Λενίν Μορένο, έκανε ορκομωσία την Τετάρτη της κυβέρνησής του, με την υπόσχεση της διαφάνειας και της μάχης κατά της διαφθοράς.

Από το Μέγερο Καροντελέτ, ο Μορένο ανακοίνωσε στο πλήθος που ήταν παρόν ότι αυτός και όλη η κυβέρνησή του υπέγραψαν ένορκη δήλωση ότι δεν διαθέτουν αγαθά ούτε κεφάλαια σε φορολογικούς παραδείσους, ανταποκρινόμενοι στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε το φεβρουάριο γι’ αυτό το ζήτημα.



Ο νέος πρόεδρος του Εκουαδόρ, ο οποίος παρέλαβε το αξίωμα την Τετάρτη από τον πρώην πρόεδρο Ραφαέλ Κορέα, διαβεβαίωσε ότι οι σύντροφοι που συνθέτουν την κυβέρνησή του «έχουν επιλεγεί για τις γνώσεις τους, την προετοιμασία τους, την εντιμότητα και τη διαφάνειά τους».


Πρόσθεσε ότι κάποια μέλη της κυβέρνησης προέρχονται από την προηγούμενη: «Άνδρες και γυναίκες λαμπροί, άξιοι να καταλαμβάνουν αυτές τις θέσεις, είναι σπουδαίοι πολίτες που αγαπούν τη χώρα τους». Για τα νέα μέλη είπε: «Έχουμε αποδείξει τον πλουραλισμό με τον οποίο θέλουμε να συμπεριφερθούμε και να κυβερνήσουμε, όλοι αποτελούμε μέρος του ίδιου πολιτικού και ιστορικού σχεδίου».

Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ προειδοποίησε την ομάδα εργασίας του ότι αν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να θυσιαστεί για την Πατρίδα καλυτέρα να μην αρχίσει τη δουλειά του». Ο Μορένο είπε ακόμα ότι κατά τα δέκα χρόνια της κυβέρνησης του Ραφαέλ Κορέα «ανακτήσαμε το Κράτος για τους πολίτες, μειώσαμε τη φτώχεια και βάλαμε μπρος μια ισχυρή παραγωγική πλατφόρμα, η πρόκληση τώρα είναι να πετύχουμε η κυβερνητική διαδικασία να διευκολύνει και να βοηθήσει τη ζωή των πολιτών με διαφάνεια και υπευθυνότητα».