Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Οριστική απελευθέρωση του Όσκαρ Λόπες Ριβιέρα, αγωνιστή της ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο



Aπελευθερώνεται οριστικά αυτή την Τετάρτη, ο πατριώτης, αγωνιστής της ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο Όσκαρ Λόπες Ριβιέρα και το γεγονός θα γιορταστεί από τον λαό του και από όλους τους ανθρώπους που είναι υπέρ της δικαιοσύνης σε όλο τον πλανήτη.

Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθεί και στην Κούβα η σχετική εορταστική εκδήλωση στην έδρα του Κουβανικού Ινστιτούτου για την Φιλία των Λαών (ICAP).


Ο Όσκαρ Λόπες Ριβιέρα, μοιράστηκε για τέσσερα χρόνια το ίδιο κελί σε φυλακή των ΗΠΑ, με τον Φερνάντο Γκονζάλες Γιόρτ (έναν από τους γνωστούς Πέντε), Ήρωα της Δημοκρατίας της Κούβας και σημερινό Πρόεδρο του ICAP.


Στο Πουέρτο Ρίκο ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που αρχίζουν στις 17 Mάη στις 3 το μεσημέρι, με μεγάλο λαϊκό γλέντι στην πλατεία Convalecencia στο Ρio Piedras της πρωτεύουσας Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο.

Στις 18 Μάη, οι Πορτορικάνοι της Division Street του Σικάγο, θα υποδεχθούν τον Όσκαρ στη γειτονιά που πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια.

Στις 19 Μάη θα επιστρέψει στο νησί.

Στις 20 Μάη το καλωσόρισμα πέφτει στο λαό του San Sebastián de Las Vegas del Pepino, όπου γεννήθηκε πριν 74 χρόνια. Στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, από τις 11 π.μ έως τις 14 μ.μ, τον Όσκαρ θα υποδεχθεί ο δήμαρχος Χαβιέρ Χιμένες, οι φίλοι και οι συγγενείς του, και όπως αναμένεται θα μιλήσει ο Ριβιέρα Λόπες.

Στις 28 Μάη θα πάρει μέρος στο κλείσιμο της Ημερίδας της ομάδας “36 Mujeres X Oscar”, κίνημα το οποίο εδώ και τέσσερα χρόνια ηγήθηκε μαζί με άλλες ομάδες, στην εκστρατεία για την αποφυλάκισή του.

Στις 8 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση υποδοχής στο Hostos Community College της Νέας Υόρκης.

Στις 11 Ιούνη η Παρέλαση του Πουέρτο Ρίκο στη Νέα Υόρκη, θα είναι αφιερωμένη στον Όσκαρ Λόπες Ριβιέρα.

Στις 17 Ιούνη θα τεθεί επικεφαλής και θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στην Παρέλαση του Πουέρτο Ρίκο στο Σικάγο.