Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ο Κουβανός Yπουργός Eξωτερικών έγινε δεκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Πηγή: www.acn.cu

Aβάνα, 21 Απρίλη (Κουβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων – ACN) - O Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε σήμερα τον Υπουργό Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο κουβανός ΥπΕξ στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος το κουβανικού Υπουργείου Εξωτερικών (cubaminrex.cu), αυτή η εγκάρδια και φιλική συνάντηση μεταξύ Τσίπρα και Ροντρίγκες Παρίγια επιβεβαίωσε την θετική κατάσταση που βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις και την κοινή βούληση για την παραπέρα ενίσχυση των ανταλλαγών και του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.


Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι σχέσεις της Κούβας και της Ελλάδας, βασίζονται σε ιστορικούς δεσμούς φιλίας, σεβασμού και συμπάθειας μεταξύ των δύο λαών και επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για την εμβάθυνση αυτών των σχέσεων σε αμοιβαία επωφελείς τομείς.

Ο Ροντρίγκες Παρίγια συναντήθηκε επίσης με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά και πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου Νίκο Βούτση.

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε οι σχέσεις μεταξύ της Κούβας και της Ελλάδας, έχουν μακρόχρονη ιστορία φιλίας και αλληλεγγύης, ενώ υπογράμμισε την ευρεία έκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σήμερα.

Με την επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, προερχόμενος από την Πορτογαλία και την Ισπανία, ο κουβανός Υπ Εξ θα ολοκληρώσει την περιοδεία εργασίας στην Ευρώπη, προς το συμφέρον της προώθησης των θετικών σχέσεων με τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες.

Στη διάρκεια αυτής της περιοδείας, η Κούβα επιβεβαίωσε τη θέλησή της για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και την ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου σε ανώτερο επίπεδο, για επενδύσεις και συνεργασία με αυτές τις τρεις λατινικές χώρες της Ευρώπης, οι οποίες επίσης, έχουν εκδηλώσει σαφώς το ενδιαφέρον τους να ενισχύσουν πολύπλευρα τους δεσμούς με την χώρα των Αντιλών.

Ως μέρος της κουβανικής αντιπροσωπίας, ταξίδεψαν μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών, ο Έλιο Ροντρίγκες Περδόμο, διευθυντής Ευρώπης και Καναδά του κουβανικού Υπουργείου Εξωτερικών και η πρέσβης Μπάρμπαρα Ελένα Μοντάλβο, επικεφαλής της γραμματείας του υπουργού.