Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Ρωσία, Κίνα και Ιράν ανακοίνωσαν την αποστολή στρατευμάτων και οπλισμού στις στρατιωτικές άσκησεις της Βενεζουέλας για την πρόληψη εισβολής (+video)


Βλαντιμίρ Παδρίνο Λόπες
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι η oμοσπονδία θα παρείχε ισχυρή στρατιωτική υποστήριξη και εξοπλισμό στις στρατιωτικές ασκήσεις για την συνολική άμυνα της Βενεζουέλας, κάτω από την απειλή που αντιπροσωπεύει το ΝΑΤΟ στη γειτονική Κολομβία.

Ομοίως, ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας διαβεβαίωσε ότι η χώρα είναι απόλυτα έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επίθεση, ένοπλη ή όχι, για να προστατέψει τα συμφέροντά και την εθνική της ασφάλεια.

Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε επίθεση στο πεδίο του ένοπλου ή μη ένοπλου αγώνα, για την διασφάλιση των συμφερόντων που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και έχουμε επαρκή νομιμοποίηση και νομική βάση για να οικοδομήσουμε το δικό μας μοντέλο ολοκληρωμένης άμυνας της χώρας”, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Παδρίνο Λόπες, υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας.


Ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι αυτό το όργανο που δημιουργήθηκε πρόσφατα (Συμβούλιο για την Άμυνα του Έθνους) έχει τις βάσεις και τα νομικά εργαλεία για να διασφαλίσει την εθνική κυριαρχία της Βενεζουέλας και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τις σύμμαχες χώρες, οι οποίες δείχνουν την φιλία τους συμμετέχοντας σε αυτού του τύπου τις ασκήσεις, καθώς και αυτές οι χώρες είναι επίσης θύματα του ίδιου εχθρού.

Τόνισε δε, ότι αυτό το εκτελεστικό όργανο ¨χρησιμοποιεί όλο το εθνικό δυναμικό και το κάνει εθνική δύναμη για να το θέσει στην υπηρεσία του ένοπλου αγώνα”.

Ciberusia

Υπενθυμίζουμε ότι η Βενεζουέλα μετρά μέχρι αυτή τη στιγμή πάνω από 1.000.000 πολίτες Τσαβίστας, οι οποίοι έχουν εγγραφεί εθελοντικά στο μητρώο για την εθνική άμυνα, που αντιστοιχεί στην Εθνική Μπολιβαριανή Πολιτoφυλακή (Milicia Nacional Bolivariana), που είναι ενταγμένη στο σχεδιασμό να αγωνιστεί μαζί με τον στρατό, σε οποιοδήποτε σενάριο ξένης επίθεσης στη χώρα.

Ο Παδρίνο Λόπες εξέφρασε επίσης την λύπη του, για το γεγονός ότι η δεξιά επέκρινε τις Εθνικές Μπολιβαριανές Ένοπλες Δυνάμεις (FANB) για την συμμετοχή της στη “Μεγάλη Αποστολή Κυρίαρχη Προμήθεια” (Gran Misión Abastecimiento Soberano) “ή αυτό που θέτει σε αμφισβήτηση της έννοια της πολιτικής-στρατιωτικής ένωσης”, δήλωσε.


Σχετικές αναρτήσεις:
 
"η Βενεζουέλα μετρά μέχρι αυτή τη στιγμή πάνω από 1.000.000 πολίτες Τσαβίστας, οι οποίοι έχουν εγγραφεί εθελοντικά στο μητρώο για την εθνική άμυνα, που αντιστοιχεί στην Εθνική Μπολιβαριανή Πολιτoφυλακή (Milicia Nacional Bolivariana)".