Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Οι Πατριώτες διαδηλώνουν στις 19 Απρίλη στη Βενεζουέλα για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία

Η Κυβέρνηση της Βενεζουέλας απήθυνε κάλεσμα σε óλο τον Πατριωτικό Λαό να κινητοποιηθεί στις 19 Απρίλη στα πλαίσια του εορτασμού των 207 ετών του αγώνα για την ανεξαρτησία και να επιβεβαιώσει την δέσμευσή του με την Μπολιβαριανή Επανάσταση. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ταρέκ Ελ Αισάμι, κάλεσε όλο τον πατριωτικό λαό να πραγματοποιήσει μια κινητοποίηση που θα επικυρώσει την δέσμευσή του για την ανεξαρτησία και κυριαρχία της πατρίδας και την Μπολιβαριανή Επανάσταση.

“Αυτή τη μέρα το Καράκας, από άκρη σ' άκρη, από το Βορρά μέχρι τον Νότο και από τη Δύση μέχρι την Ανατολή, θα ξεχειλίσει από αγάπη για την πατρίδα, από την αγάπη ενός λαού που θα επικυρώσει τη δέσμευσή του για την ανεξαρτησία, τη δέσμευσή του με την Μπολιβαριανή Επανάσταση”, τόνισε ο αντιπρόεδρος.

Σε δηλώσεις του σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στο προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες, ο Ελ Αισάμι τόνισε ότι , “θα ορκιστούμε εκ νέου, όλοι οι βενεζολάνοι και οι βενεζολάνες, την απόλυτη πίστη μας στον αγαπημένο αδερφό πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο”.

Η πορεία θα καταλήξει στο κέντρο του Καράκας και θα είναι προς τιμήν των 207 χρόνων από την 19η Απρίλη 1810, που ξεκίνησε ο αγώνας της ανεξαρτησίας της χώρας από την ισπανική κυριαρχία.

Ο Ελ Αισάμι δήλωσε επίσης, ότι αυτή τη μέρα θα γιορταστεί επίσης η επέτειος των 20 χρόνων από την ημέρα που ο Ούγκο Τσάβες ανακοίνωσε την απόφασή του να κατέβει στις εκλογές για να μετατρέψει τον λαό σε κυβέρνηση.

“Στις 19 Απρίλη θα δώσουμε ραντεβού για να τιμήσουμε τα 207 χρόνια, αλλά επίσης και τα 20 χρόνια εκλογικής πορείας της Μπολιβαριανής Επανάστασης. Ήταν 17 Απρίλη 1997 σε ένα συνέδριο στην πόλη Καραμπόμπο, όταν ο Κομαντάντε Τσάβες, μαζί με την επαναστατική ηγεσία, υιοθέτησαν τον εκλογικό δρόμο για να έρθουν στην πολιτική εξουσία”, τόνισε.

Eπίσης θα εορταστούν, τα τέσσερα χρόνια από την ορκωμοσία ως προέδρου του Νικολάς Μαδούρο Μόρος, μετά τις εκλογές της 14ης Απριλίου 2013.

“Τέσσερα χρόνια από τον όρκο πίστης του Προέδρου μας Νικολάς Μαδούρο, πίστης πρώτα απ όλα στον λαό, πίστης στην κληρονομιά του κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, πίστη στην μπολιβαριανή επαναστατική υπόθεση και πίστης στην ιστορία μας”, τόνισε ο αντιπρόεδρος.