Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Η UNESCO αναγνωρίζει την Βενεζουέλα ως 5η χώρα στον κόσμο σε εγγραφές φοτητών στα πανεπιστήμια

Πηγή: Laiguana.tv

Ο αντιπρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Ταρέκ Αλ Αϊσάμι, ανακοίνωσε ότι η UNESCO αναγνώρισε την Βενεζουέλα ως την πέμπτη χώρα στον κόσμο και τη δεύτερη - μαζί με την Κούβα - στη Λατινική Αμερική, με το μεγαλύτερο καταγραμμένο ποσοστό εγγραφών φοιτητών στο πανεπιστήμιο.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του απολογισμού του 2016 στο Ανώτατο Δικαστήριο (TSJ), έδειξε ότι κατά τη διάρκεια του 2016, οι εγγραφές στα πανεπιστήμια αυξήθηκαν κατά 240%.




"Έχει μείνει πίσω η εικόνα του λιμνάζοντος πληθυσμού που προωθούσε η Τέταρτη Δημοκρατία [1958-1998 στμ], όταν απέκλειαν τον φοιτητικό πληθυσμό από ευκαιρίες να λάβει εκπαίδευση σε δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια", δήλωσε.



Στην ίδια γραμμή σκέψης, δήλωσε ότι με την Επανάσταση έχουν εισαχθεί περισσότεροι από 2.800.000 φοιτητές στα πανεπιστήμια, κάτι που συνιστά ετήσια αύξηση 15%.



Επιπλέον, οι εγγραφές στα δημόσια σχολεία αυξήθηκαν από 40% σε 82%. "Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι ένα τρίτο του πληθυσμού λαμβάνει πανεπιστημιακή εκπαίδευση", πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος.


Στη συνέχεια, εξήγησε ότι στην αρχή του σχολικού έτους 2016-2017, μοιράστηκαν 6 εκατομμύρια δωρεάν σχολικές τσάντες με χρήσιμα σχολικά αξεσουάρ καλής ποιότητας.



Επίσης, δόθηκαν 260.000 φορητοί υπολογιστές canaimitas, φθάνοντας τα 6 εκατομμύρια από την αρχή του προγράμματος το 2008, για να εγγυηθούν την πρόσβαση στην τεχνολογία στα παιδιά της χώρας.