Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Εκδηλώσεις μνήμης για τον Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα

Πηγή: Telesurtv.net
Με σειρά εκδηλώσεων η κυβέρνηση της Βενεζουελας τιμά για άλλη μια φορά τον αρχηγό της Μπολιβαριανής Επανάστασης, Ούγκο Τσάβες Φρίας, με την ευκαιρία της 4ης επετείου από το θάνατό του στις 5 Μάρτη.
 
Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της εβδομάδας στη Βενεζουέλα θα αποτιθεί φόρος τιμής στον Ούγκο Τσάβες, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.
 

"Ολόκληρη αυτή τη βδομάδα θα τιμήσουμε το αιώνιο πνεύμα του κομαντάντε Ούγκο Τσάβες", δήλωσε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ενός κέντρου συσκευασίας των Τοπικών Επιτροπών Εφοδιασμού και Παραγωγής (CLAP), στη βορειοανατολική πολιτεία Σούκρε.

"Ο Τσάβες είναι ένας ηγέτης οικουμενικός, ένας ηγέτης του κόσμου, ο Τσάβες ξεπέρασε τα σύνορα της Βενεζουέλας, έγινε διεθνές σύμβολο", πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους στην ομιλία του.

Ο Μαδούρο εξήγησε ότι με αυτές τις δραστηριότητες ο επαναστατικός λαός θα επικυρώσει τη δέσμευση και την πίστη του προς τη διαδικασία κοινωνικού μετασχηματισμού που προωθήθηκε πριν 18 χρόνια από τον εκλιπόντα σοσιαλιστή ηγέτη.

Για τη φετινή σειρά εκδηλώσεων μνήμης η Μπολιβαριανή Κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το σύνθημα  "Aquí Amamos a Chávez" (Εδώ αγαπάμε τον Τσάβες).


Για τον ίδιο σκοπό, η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ελλάδα εγκαινιάζει στις 9 Μαρτίου έκθεση με τίτλο  "Ο Τσάβες συνεχίζει να εμπνέει"