Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Κάλεσμα του ICAP για την Ευρωπαϊκή Μπριγάδα Χοσέ Μαρτί (2017)


Συνοπτικό πρόγραμμα της μπριγάδας : ΕΔΩ       
     Αναλυτικό πρόγραμμα της μπριγάδας : ΕΔΩ
Αγαπητοί φίλοι,
Για άλλη μια χρονιά το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP) και το τουριστικό του πρακτορείο AMISTUR SA σας καλεί να συμμετέχετε στην Ευρωπαϊκή Μπριγάδα Εθελοντικής Εργασίας «Χοσέ Μαρτί», που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 22 Ιουλίου του 2017.

Μετά το φυσικό θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, του Comandante en Jefe Φιντέλ Κάστρο Ρους, στις 25 Νοεμβρίου του περσινού έτους, προτείναμε αυτή η μπριγάδα να αποτελέσει επάξιο φόρο τιμής στη ζωή, το έργο και τη σκέψη του. Επίσης, θα είναι έκδηλος στο πρόγραμμα και ο φόρος τιμής προς την αγαπημένη φιγούρα της ιστορίας μας, τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, μιας και φέτος συμπληρώνεται η επέτειος των 50 χρόνων από την πτώση στη μάχη του Ηρωικού Αντάρτη.

Η Μπριγάδα Εθελοντικής Εργασίας είναι μια μοναδική ευκαιρία που δίνει τη δυνατότητα, μέσα σε 20 μέρες περίπου, της ενεργητικής προσέγγισης της κουβανικής μας πραγματικότητας ως χώρα, αλλά και της ανταλλαγής εμπειρίας, τόσο με κουβανούς, όσο και με φίλους από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Ένας από τους βασικούς στόχους του ICAP, από την ίδρυσή του το 1960, ήταν να χρησιμεύσει ως γέφυρα ανάμεσα σε όλους εκείνους που ενδιαφέρονταν να γνωρίσουν τα επιτεύγματα που έχει καταφέρει ο λαός μας αυτά τα χρόνια της επανάστασης. Οι μπριγάδες εθελοντικής εργασίας έχουν αποτελέσει ένα από τα βασικά μέσα που έχουν ευνοήσει αυτήν την προσέγγιση.

Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 510 CUC (Ανταλλάξιμο Κουβανικό Πέσο) ανά άτομο, για 16 ημέρες διαμονής στο Διεθνές Κάμπινγκ Χούλιο Αντόνιο Μέγια (CIJAM), που βρίσκεται στο Γουαγιαβάλ, Καϊμίτο, Επαρχία Αβάνας, 40 χιλ. από την πρωτεύουσα, σε δωμάτια των 6-8 ατόμων. Περιλαμβάνει πλήρη διατροφή, μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, μεταφορά στις εκδηλώσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα, ιατρικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, καθώς και 4 νύχτες διαμονής σε τουριστικό κέντρο, στην επαρχία Σάνκτι Σπίριτους.

Η πληρωμή του πακέτου θα πρέπει να γίνει, κατά προτίμηση, μέσω μεταφοράς σε τραπεζικό λογαριασμό ή κατά τις πρώτες 24 ώρες μετά την άφιξη στο CIJAM, όπου οι μπριγαδίστες θα μπορούν να κάνουν αλλαγή νομίσματος σε ανταλλακτήριο. Οι επίσημες γλώσσες συνεννόησης είναι τα ισπανικά, αγγλικά και γαλλικά.

Καθ’ όλο το διάστημα θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες όπως, μεροκάματα παραγωγικής εργασίας στη γεωργία, επισκέψεις σε μέρη ιστορικού, κοινωνικού, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, μεταξύ άλλων εναλλακτικών επιλογών. Θα δοθεί η δυνατότητα της άμεσης ανταλλαγής εμπειρίας με εκπροσώπους μαζικών και κοινωνικών οργανώσεων στην Κούβα, μέσω ενός ενδιαφέροντος κύκλου συζητήσεων.

Επιπλέον, προβλέπονται συνδυαστικά αθλητικές και χορευτικές εκδηλώσεις, προβολή βίντεο και ντοκιμαντέρ, καθώς και ημερίδες αλληλεγγύης. Όλα αυτά θα σας προσφέρουν τη δυνατότητα προσέγγισης της ιδιοσυγκρασίας του λαού μας, αλλά και τους λόγους για τους οποίους έχει διατηρηθεί η Επανάστασή μας.

Το CIJAM προσφέρει υπηρεσίες όπως: καφετέρια, μπαρ, μαγαζάκι, εθνική και διεθνή τηλεφωνία, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και χρηματοκιβώτιο για φύλαξη προσωπικών εγγράφων και αντικειμένων αξίας.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την συμμετοχή σας, πριν τις 3 Ιουνίου του 2017 αναφέροντας το ονοματεπώνυμο του μπριγαδίστα, ημερομηνία γέννησης, αριθμό διαβατηρίου, επάγγελμα ή σπουδές, καθώς και την ημερομηνία άφιξης στην Αβάνα και επιστροφής στη χώρα σας, ώστε να μεριμνήσουμε για την αντίστοιχη βίζα.

Κάθε μπριγαδίστας θα πρέπει να φέρει μαζί του 2 φωτογραφίες για την ταυτότητα που θα τον πιστοποιεί ως μέλος της αποστολής, καθώς και κατάλληλα ρούχα και παπούτσια (μακρυμάνικο πουκάμισο, μακρύ παντελόνι, παπούτσια εργασίας) για τις ανάγκες των παραγωγικών εργασιών, καθώς και κασκέτο ή καπέλο για την προστασία από τον ήλιο.

Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας έχουμε κοντά μας και να μοιραστούμε μαζί σας κάτι που παραδοσιακά πια αποτελεί μια χρήσιμη και ευχάριστη εμπειρία.

Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας πρέπει να σταλεί σε κάποια από τις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις: deuropa@icap.cu , euroiberia@icap.cu , όπως και στο Τουριστικό Πρακτορείο AMISTUR SA στην ηλεκτρονική διεύθυνση: amistur@amistur.cu
 Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα: Διεύθυνση Ευρώπης του ICAP: (053) 7 838 2403 / 7 838 24 07 / 7 838-2389 έως 91, εσωτ. 211, 212, y 213.
Ιστοσελίδες: www.icap.cu/ και www.amistur.cu/
Camp. Internacional Julio A. Mella brigada@icap.cu/
Τηλέφ. : 537- 047 31 9323.
Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών
Διεύθυνση Ευρώπης
 ICAP

*****

Παράρτημα
Παρεχόμενες Υπηρεσίες
Περιλαμβάνονται: 20 ημέρες διαμονής. Από αυτές, οι 16 είναι στο Διεθνές Κάμπινγκ Χούλιο Αντόνιο Μέγια (CIJAM), που βρίσκεται στο Δήμο Καϊμίτο, στην επαρχία Αρτεμίσα, 45 χιλ. από την Αβάνα, αλλά και 4 νύχτες σε τουριστικές εγκαταστάσεις, στην επαρχία Σάνκτι Σπίριτους.
Η διαμονή ανέρχεται στο κόστος των 510 CUC, όπου περιλαμβάνει κατάλυμα (σε δωμάτια μέχρι 6 άτομα στην περίπτωση του CIJAM) και δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια στην επαρχία, πλήρη διατροφή και μεταφορά σε όλες τις εκδηλώσεις του προγράμματος.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΠΛΑΝΟ

ΝΥΧΤΕΣ

CIJAM

AP

12

CIJAM

MAP

4

San Jose del Lago

AP

3

San Jose del Lago

MAP

1
AP : Κατάλυμα, πρωινό, γεύμα και δείπνο (με ένα ποτό σε κάθε γεύμα)
MAP : Κατάλυμα, πρωινό, γεύμα ή δείπνο (με ένα ποτό σε κάθε γεύμα)
Μεταφορά: Χρήση λεωφορείων καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
Άλλες υπηρεσίες:
  • Ξενάγηση για το πρόγραμμα που περιγράφεται
  • Μόνιμη άμεση βοήθεια με υπεύθυνο ανά αντιπροσωπεία
  • Γεύματα και Δείπνα σε διάφορα εστιατόρια της χώρας (συμπεριλαμβανομένου ενός ποτού)
  • Περιηγήσεις και επισκέψεις σε τοποθεσίες ενδιαφέροντος, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Υπηρεσίες που δεν περιλαμβάνονται:
  • Επισκέψεις σε κουβανικά ιδρύματα που δεν εμφανίζονται στο πρόγραμμα και θα πρέπει να πληρωθούν σε συνάλλαγμα.
  • Υπέρβαρο αποσκευών.
  • Γεύματα και δείπνα που δεν προσδιορίζονται στο πρόγραμμα.
  • Τηλεφωνικές κλήσεις τοπικές ή διεθνείς, ποτά, φιλοδωρήματα, προσωπικά έξοδα.
  • Πτήσεις τοπικές ή/και διεθνείς.
Επιπλέον πληροφορίες:
Εάν η πληρωμή πραγματοποιηθεί μέσω τραπεζικού λογαριασμού, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας τις παρακάτω πληροφορίες:
  • Πληρωμή σε CUC, μέσω Επιταγής ή Τραπεζικής Μεταφοράς στον Τραπεζικό Λογαριασμό με αριθμό : 0300000002874227, στο όνομα Amistur Cuba S.A. του υποκαταστήματος της Τράπεζας Banco Financiero Internacional, που βρίσκεται στην οδό 3ra y B, Vedado, Plaza de la Revolución, ciudad de La Habana. Εντός 15 ημερών μετά την ημερομηνία πληρωμής θα πρέπει να στείλετε την απόδειξη.
  • Υπενθυμίζεται ότι, σαν μέτρο ασφάλειας, οι αντίστοιχες τραπεζικές μεταφορές και πληρωμές δεν θα πρέπει να πραγματοποιούνται για κανένα λόγο σε βορειοαμερικανικά δολάρια.
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
Συμπληρωματικά στο πρόγραμμα, το Τουριστικό Πρακτορείο Ταξιδίων AMISTUR SA, θα διαθέσει προσφορές για ποικίλες τουριστικές εκδρομές, σε ωράρια που δεν επηρεάζουν τις δραστηριότητες του προγράμματος και σε τιμές που θα γνωστοποιηθούν επί τόπου.
Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν στη Διεύθυνση Ευρώπης στο ICAP και στην AMISTUR CUBA S.A. τα ονόματα, αριθμοί διαβατηρίων, ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης από τη χώρα με επιβεβαίωση των πτήσεων των ενδιαφερομένων.
Υποχρεωτικά όλοι οι ταξιδιώτες, ξένοι και κουβανοί κάτοικοι εξωτερικού, θα πρέπει να διαθέτουν, για την είσοδο στη χώρα, ταξιδιωτική ασφάλεια, με κάλυψη ιατρικών εξόδων, που να προέρχονται από ασφαλιστικές εταιρείες αναγνωρισμένες στην Κούβα.