Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Τιμητική εκδήλωση για τον Φιντέλ στην Καλιφόρνια

Πηγή: Cubadebate.cu

Το Σάββατο 14 Γενάρη, περισσότερα από 200 άτομα γέμισαν ασφυκτικά το Πολιτιστικό Κέντρο Λα Πένια, στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, για να τιμήσουν τη ζωή και την κληρονομιά του ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο. Η εκδήλωση ήταν μια θαυμαστή έκφραση αλληλεγγύης και αναγνώρισης όλων όσα σημαίνει ο Φιντέλ, όχι μόνο για τους κουβανούς αλλα και για τους μαχόμενους λαούς σε όλο τον κόσμο. Η βραδιά περιλάμβανε μουσική, ποίηση, και τις παρεμβάσεις ανθρώπων από διάφορες οργανώσεις των ΗΠΑ που συνεχίζουν να επηρεάζονται από τη ζωή του Φιντέλ.


Η Chelis López, εργαζόμενη στον πολιτισμό και γνωστή οικοδέσποινα προγραμμάτων των κοινοτικών ραδιοφώνων KPOO και Radio Bilingue [Δίγλωσσο Ραδιόφωνο], έκανε χρέη παρουσιάστριας της εκδήλωσης. Ο συγγραφέας  Roberto Leni και η Nina Serrano, βραβευμένη ποιήτρια, μοιράστηκαν με το κοινό συγκινητικές ανέκδοτες ιστορίες σχετικές με τον Φιντέλ. Πήραν ακόμα το λόγο οι δρ. Abraham Vela, απόφοιτος της Λατινοαμερικάνικης Σχολής Ιατρικής στην Κούβα (ELAM), Bob Baldock, ο οποίος πολέμησε μαζί με τον Φιντέλ στη Σιέρα Μαέστρα, Jane Franklin, ιστορικός, Robbie Clark, αντιπρόσωπος της οργάνωσης Black Lives Matter, Lara Kiswani, του Κέντρου Οργάνωσης και Πόρων Αράβων, Walter Turner, Πρόεδρος της Διοικητικής Τράπεζας Οικομενικής Ανταλλαγής και Alicia Jrapko, της Διεθνούς Επιτροπής Ειρήνης, Δικαιοσύνης και Αξιοπρέπειας των Λαών. Η βραδιά περιλάμβανε επίσης μουσικές ερμηνίες των Duo Duamuxa y Camilo και Greg Landau.

Οι παριστάμενοι στην εκδήλωση μπόρεσαν επιπλέον να απολαύσουν την έκθεση φωτογραφίας του αναγνωρισμένου κουβανού φωτογράφου Ρομπέρτο Τσίλε, Fidel es Fidel [ο Φιντέλ είναι ο Φιντέλ], η οποία ήδη έχει περιοδεύσει σε 14 πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.