Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Η Βενεζολάνικη αντιπολίτευση απέτυχε να προκαλέσει μεγάλη διαδήλωση




Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης αναγνώρισαν την χαμηλή προσέλευση κόσμου στην διαδήλωση. Οι οπαδοί της αντιπολίτευσης δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να διαδηλώσουν στις 23 Γενάρη, στην επέτειο των 59 χρόνων της πτώσης της δικτατορίας του Μάρκος Πέρες Χιμένες.

Οι ηγέτες του αυτοαποκαλούμενου “Τραπεζιού Δημοκρατικής Ενότητας” (MUD) απέτυχαν να οργανώσουν διαδήλωση κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, χθες Δευτέρα 23 Γενάρη, προς την έδρα του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) για να ζητήσουν εκλογές.

Η αντιπολίτευση δεν κατάφερε να προσελκύσει πολύ κόσμο στην πορεία, όπου παρέδωσαν στο CNE, ένα έγγραφο που ζητούσε εκλογές μέσα στο τρέχον έτος.


Αυτή ήταν η πρώτη διαδήλωση της αντιπολίτευσης το 2017, αφού τον Οκτώβρη ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις, όταν ξεκίνησε ο διάλογος με την κυβέρνηση και τους διεθνείς μεσολαβητές: Τον Eρνέστο Σαμπέρ, Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Νοτιοαμερικανικών Εθνών (UNASUR), τους πρώην προέδρους Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο (Ισπανία), Λεονέλ Φερνάντες (Δομινικανή Δημοκρατία) και Μαρτίν Τορίχος (Παναμάς), καθώς και ο αντιπρόσωπος του Πάπα στο Καράκας Αλντο Γκιορντάνο.

Ωστόσο. Ο διάλογος σταμάτησε ύστερα από αλληλοκαταγγελίες των δύο πλευρών για παραβίαση των συμφωνιών.