Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Μία ακόμα έκφραση επαναστατικής ισχύος στην Κούβα (+video)



Aβάνα, Κούβα – Την Δευτέρα 2 Γενάρη, ο εορτασμός της Ημέρας των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων (FAR) και της 60ης επετείου της εκστρατείας του πλοιάριου Γκράνμα, αποτέλεσαν ένα παράδειγμα ισχύος και σθένους της Κουβανικής Επανάστασης, δήλωσε ο Λεονέι Κασαμαγιόρ, νοσηλευτής στην Αβάνα.

Η παρέλαση ήταν υπέροχη – είπε – γιατί οι πρωταγωνιστές της ήταν νέοι άνθρωποι από διάφορες κοινωνικές ομάδες, φοιτητές, γιατροί, δάσκαλοι, εργαζόμενοι και αγρότες, οι οποία συμμετείχαν για να υποστηρίξουν τις ηθικές μας αρχές.


Η δασκάλα δημοτικού Λουίσα Μασβιδάλ, που συμμετείχε στην “Πορεία του Μαχόμενου Λαού”, σημείωσε ότι η Κούβα έκανε μια επίδειξη ενότητας και ακεραιότητας όλου του λαού ο οποίος έχει σφυρηλατηθεί σε μια επαναστατική μάζα. Οι νέοι της πρωτεύουσας επικύρωσαν την πλήρη ισχύ της κληρονομιάς του Μαρτί, του Φιντέλ και όλων εκείνων που σε όλη μας την ιστορία πάλεψαν για την δικαιοσύνη και την κυριαρχία του λαού μας.

Μια γιορτή για όλη την Λατινική Αμερική

Ο Ελόσεγι Καράνσα, φοιτητής ιατρικής από την Βενεζουέλα, δήλωσε ότι αυτή η τεράστια παρέλαση στην Πλατεία της Επανάστασης ήταν , αναμφισβήτητα, ένα ηχηρό μήνυμα στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Μιλώντας στο Radio Reloj, τόνισε ότι δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο τέτοια επίδειξη πατριωτισμού όπως αυτή, στην οποία συμμετείχε μαζί με τους συντρόφους του της Σχολής Ιατρικής, που όλοι προέρχονται από φιλικές χώρες και χάρη στην Κούβα σπουδάζουν στην Αβάνα.

Ο Μιγκέλ Ρόγιο, πρόσφατα απόφοιτος Γενικής Ιατρικής στην Αβάνα, επεσήμανε ότι το όμορφο έργο του ηγέτη Φιντέλ Κάστρο εξαπλώνεται κάθε μέρα, γιατί αντιπροσωπεύει το καλό για την ανθρωπότητα. Ο νεαρός γιατρός, ο οποίος προέρχεται από μια δυσπρόσιτη περιοχή της Βολιβίας, διευκρίνισε ότι συμμετείχε σε αυτή την παρέλαση της 2 Γενάρη μαζί με τον λαό της Κούβας και ήταν μια αξέχαστη εμπειρία που θα μεταφέρει στους συναδέρφους του στην Λατινική Αμερική.