Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ο Νικολάς Μαδούρο τίμησε την μνήμη του Ρόμπερτ Σέρα



O πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικολάς Μαδούρο απότισε φόρο τιμής στη μνήμη και το επαναστατικό παράδειγμα του Ρόμπερτ Σέρα, o oποίος στις 16 Γενάρη θα γινόταν 30 ετών.

Σήμερα θυμόμαστε, επιβεβαιώνουμε την αγάπη μας, ξαναφέρνουμε στις αναμνήσεις μας και προσευχόμαστε για τον Ρόμπερτ Σέρα, όπου είναι το πνεύμα του , είναι και ο Ρόμπερτ Σέρα, βρίσκεται εδώ, ανάμεσά μας και εμείς πάντα θα προσευχόμαστε γι αυτόν, ας είναι αιώνια η μνήμη του όπως είναι αιώνιο το φως που μας έδωσε αυτό το παιδί, αυτός ο φίλος στην σύντομη ζωή του”, δήλωσε ο αρχηγός του Κράτους, στο Προεδρικό Μέγαρο Μιραφλόρες στο Καράκας.

Στις δηλώσεις που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση της Βενεζουέλας, ο πρόεδρος τόνισε ότι η δολοφονία που έγινε τον Οκτώβρη του 2014, επρόκειτο να παρουσιαστεί σαν κοινό έγκλημα.

Αν ο ίδιος ο Ρόμπερτ δεν είχε ενεργοποιημένη μια κάμερα, η οποία κατέγραψε την δολοφονία, όλα τα Μέσα Ενημέρωσης θα είχαν παρουσιάσει την δολοφονία σαν κλοπή, σαν ληστεία. Χάρη στις δικές του καταγραφές σε βίντεο, μπορέσαμε να αποδείξουμε ότι ήταν δολοφονία. Η κάμερα κατέγραψε το πρόσωπο του δολοφόνου και την στιγμή της δολοφονίας”, υπενθύμισε ο πρόεδρος Μαδούρο.

Το 2007, ο Σέρα ήταν μέλος της ηγεσίας των Μπολιβαριανών Φοιτητών και μέλος της Επιτροπής της Φοιτητικής Εθνοσυνέλευσης. Στη συνέχεια, ήταν ένας από τους πιο δραστήριους ηγέτες της Νεολάιας του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV) στο Καράκας.