Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Αργεντίνες μάνες: Υπάρχουν 30.000 λόγοι να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε



Oι οργανώσεις “Μητέρες της Πλατείας του Μάη” και “Ιδρυτική Γραμμή” πραγματοποίησαν την Παρασκευή την 36η Πορεία Αντίστασης στην Πλατεία του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή. Η πορεία αποτέλεσε μια διαδήλωση ενάντια στην πολιτική και τα μέτρα της σημερινής κυβέρνησης του Μαουρίσιο Μάκρι.

Η εκπρόσωπος της Ιδρυτικής Γραμμής Νόρα Κορτίνιας, δήλωσε: “Έχουμε 30.000 λόγους να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε. Αυτά τα 36 χρόνια, κάθε Πέμπτη ήταν αντίσταση και συνεχίζουμε”.

Σημειώνεται ότι από τις 30 Απρίλη 1977, οι μητέρες που ψάχνουν τα αγνοούμενα παιδιά τους, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας 1976-1983, πραγματοποιούν κάθε Πέμπτη την παραδοσιακή τους διαμαρτυρία.

Η Ιβι Μποναφίνι, επικεφαλής της οργάνωσης Μητέρες της Πλατείας του Μάη, δήλωσε από πλευρά της: “Bγαίνουμε και θα βγαίνουμε στο δρόμο, για να έχει δουλειά κάθε Αργεντίνος, για να μην πεινάει κανένα παιδί”. Θα αντισταθούμε στις πολιτικές που γεννούν όλα αυτά τα δεινά”.

Σύμφωνα με το κάλεσμα των οργανώσεων, απορρίπτουν την πολιτική προσαρμογής του προέδρου Μάκρι, που “προκαλούν πείνα, ανεργία και εξώσεις και τα μέτρα και τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν το προηγούμενο χρόνο από το Προεδρικό Μέγαρο, ”ο Μάκρι δεν είναι ο κυρίαρχος του σύμπαντος, ο βασιλιάς όλων. Θα πρέπει να μας ακούσει”, δήλωσε η Μποναφίνι.

Φυσικά, αυτή η κυβέρνηση δεν μας αντιπροσωπεύει, σπέρνει τον όλεθρο” πρόσθεσε η Κορτίνιας.