Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

H Βενεζουέλα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Αϊτή μετά το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου

Πηγή: rnv.gob.ve
Foto: Prensa Latina
Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο δήλωσε χθες (Τετάρτη) ότι η Βενεζουέλα έστειλε την πρώτη δόση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αϊτή, μια χώρα που επλήγη από τον τυφώνα Μάθιου, ο οποίος άφησε πίσω του 9 νεκρούς, πέντε πλημμυρισμένες πόλεις και εκατοντάδες άστεγους.
Προσευχόμαστε για τον λαό της Κούβας και από την προσευχή πάμε στην δράση αλληλεγγύης στην Κούβα, στην Αϊτή, στα αδέρφια μας στην Καραϊβική. Δεν είναι μόνο αδέρφια μας. Εδώ βρίσκεται η Βενεζουέλα, εδώ είναι η ΑLBA, εδώ είναι η μπολιβαριανή αλληλεγγύη”, είπε στην διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής “Επικοινωνία με τον Μαδούρο” που πραγματοποιήθηκε στο “Στρατόπεδο του Βουνού” που βρίσκεται δυτικά Καράκας.

Στην Κούβα, ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο εποπτεύει την δράση για την αντιμετώπιση του τυφώνα Μάθιου (κατηγορίας 4) που χτύπησε το νησί το απόγευμα της Τρίτης, όπως μετέδωσε το Πρακτορείο Ειδήσεων Prensa Latina.
  Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εθνικής τηλεόρασης, που αναμεταδόθηκε από το Prensa Latina, o Κουβανός πρόεδρος ηγείται των προσπαθειών συντονισμού των δυνάμεων ασφαλείας, για την προστασία των ανθρώπινων ζωών.