Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ο Καμίλο στην καρδιά του λαού

Πηγή: www.granma.cu

Το ανθρώπινο ποτάμι που έφτασε την Παρασκευή στο ιστορικό συγκρότημα “Κομαντάντε Καμίλο Σιενφουέγος” στα περίχωρα του Γιαγουαχάι, (Σάνκτι Σπίριτους), επιβεβαιώνει ότι η πίστη και η αγάπη των κατοίκων αυτής της περιοχής στον θρυλικό αντάρτη δεν τελείωσε με την λήξη του πολέμου ούτε και με την εξαφάνιση του ήρωα, εκείνη την μοιραία 28 Οκτώβρη του 1959.
Τα λουλούδια του Γιαγουαχάι δεν θα μπορούσαν να λείψουν”, όπως επεσήμανε ένας νεαρός φοιτητής, που μαζί με την οικογένειά του συμμετείχε στην μαζική εκδήλωση τιμής που οργανώθηκε σε αυτόν τον δήμο. 

Στο Μαυσωλείο του Βόρειου Μετώπου Λας Βίγιας, όπου αναπαύονται δεκάδες μαχητές αυτού του Μετώπου και το οποίο φτιάχτηκε η “Φάλαγγα Νο 2 Αντόνιο Μασέο”, στεφάνια έστειλαν ο ιστορικός ηγέτης τους κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο και ο Αρχηγός του Στρατού, Πρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των υπουργών, Ραούλ Κάστρο Ρους.

Οι κεντρικές ομιλίες στην εκδήλωση έγιναν από τον Χοσέ Ραμόν Μοντεάγουδο Ρουίς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Πρώτο Γραμματέα του Κόμματος στην επαρχία Σάνκτι Σπίριτους και Τερεσίτα Ρομέρο Ροντρίγκες, πρόεδρο της επαρχιακής Συνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας, παρουσία μαχητών και συνεργατών του επαναστατικού αγώνα στην περιοχή, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων, νεολαίας και φοιτητών και των δημοτικών αρχών της περιοχής. Παρόντες ήταν επίσης, η Γενική Εισαγγελία της Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Δαρίο Ντελγκάδο Κούρα, Γενικό Εισαγγελέα καθώς επίσης και μαθητές της Στρατιωτικής Ακαδημίας Καμίλο Σιενφουέγος.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΙΛΟ

Κρύο και συνεφιασμένο , ίσως όπως την ημέρα που τον είδαν να φεύγει από το αεροδρόμιο Ιγνάσιο Αγραμόντε του Καμαγουέι, το τελευταίο μέρος όπου θα τον έβλεπαν ζωντανό, ήταν το πρωινό της εκδήλωσης τιμής στον Καμίλο.

Πιονέροι, φοιτητές, εργαζόμενοι, Camilitos* και μαχητές των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων (FAR) και του Υπουργείου Εσωτερικών (ΜΙΝΙΝΤ) βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να αποδώσουν τιμές σε εκείνος που πάντα είχε την πίστη σαν το καλύτερο όπλο ενάντια στην προδοσία, τον διχασμό και την εγκατάλειψη των πιο πολύτιμων ιδεών.

Αυτές και άλλες αρετές του “Señor de la Vanguardia” (O Κύριος της Εμπροσθοφυλακής), αποτέλεσαν την δέσμευση των αγοριών και κοριτσιών που έλαβαν την Ταυτότητα Μέλους της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών (UJC), από τον Χόρχε Λουίς Τάπια Φονσέκα, πρώτο γραμματέα της επαρχιακής επιτροπής του Κόμματος στο Καμαγουέι.
Χιλιάδες νέοι έχουμε αναλάβει το όμορφο έργο να είμαστε σαν στον Καμίλο, κάνοντας δικές μας τις ιδέες και τις αρετές του”, δήλωσε η “camilita” Λιζ Κάρλα Σαλτιβάρ Πέρες.

* Camilitos: Σπουδαστές της Στρατιωτικής Ακαδημίας Camilo Sienfuegos.