Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Η Βενεζουέλα στέλνει υλικά ανοικοδόμησης κατοικιών στην Κούβα

Πηγή: radiorebelde.cu

Απέπλευσε την Τρίτη από το λιμάνι Λα Γουάιρα της πολιτείας Βάργκας της Βενεζουέλας, ένα πλοίο του Μπολιβαριανού Εθνικού Στόλου, μεταφέροντας πάνω από 300 τόνους εξοπλισμό και υλικά για την ανοικοδόμηση σπιτιών, δρόμων και υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας, που επλήγησαν σοβαρά από το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου από την Κούβα.
Ο υπουργός Στέγασης και Κατοικίας Μανουέλ Κεβέδο συνοδευόμενος από την πρέσβη της Κούβας στην Βενεζουέλα Ροχέλιο Πολάνκο, ήταν παρών κατά την δεύτερη αποστολή που αποτελεί μέρος της Διεθνούς Αποστολής Βοήθειας “Misión Barrio Nuevo Tricolor”.

Οι αποστολές ξεκινούν από το λιμάνι Λα Γουάιρα και πηγαίνουν στο λιμάνι του Σαντιάγο ντε Κούβα.
Η αποστολή, (300 τόνοι) που είναι το πρώτο μέρος της αποστολής βοήθειας της Βενεζουέλας περιλαμβάνει 600 ηλεκτρικούς μετασχηματιστές, 15.000 τ.μ σκεπής, δομικά πλέγματα, φορτηγά και αναμίκτες.
Ο Ροχέλιο Πολάνκο ευχαρίστησε για την βοήθεια που παρέχεται από την Μπολιβαριανή Κυβέρνηση και ειδικότερα τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και προορίζεται για τις πληγείσες από τον τυφώνα Μάθιου οικογένειες, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην ανατολική Κούβα.