Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Περισσότεροι από 800 νεκροί στην Αϊτή στην χειρότερη καταστροφή από το 2010


Πηγή: prensalibre.com

Η Αϊτή μετρά ήδη εκατοντάδες νεκρούς από τον τυφώνα Μάθιου, ενώ η κυβέρνηση αναμένει την διεθνή βοήθεια για να αντιμετωπίσει την χειρότερη καταστροφή που έπληξε την χώρα μετά τον σεισμό του 2010 που προκάλεσε 300 χιλιάδες νεκρούς.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό Πρακτορείο EFE, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι νεκροί είχαν ξεπεράσει στις 7/10 τους 820.

Τέσσερις μέρες μετά από το ξέσπασμα του τυφώνα Μάθιου πάνω στην φτωχή αυτή χώρα, αρχίζει να αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής, καθώς οι νότιες περιοχές της χώρας, που επλήγησαν περισσότερο, εξακολουθούν να παραμένουν αποκομμένες λόγω της καταστροφής του δικτύου ηλεκτροδότησης και τηλεφώνου.


Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνεχίζουν να προσεγγίζουν τις πληγείσες νότιες περιοχές της χώρας, ενώ δεκάδες τραυματίες έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στην πρωτεύουσα Πορτ ο Πρένς από την πόλη Ντάμε Μαρί του Νότου.

Η πλειοψηφία των θυμάτων καταγράφεται στις περιοχές του νότου Λες Κάγιες, Ντάμε Μαρί και Χέρεμι, όπου η πρόσβαση σε αυτές διεξάγεται μόνο αεροπορικά.

Η κυβέρνηση της χώρας επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση στα νότια της χώρας είναι καταστροφική και ζήτησε διεθνή βοήθεια.

Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη”, δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος της Αϊτής Ζοσελέρμ Πριβέρ, ο οποίος επεσήμανε ότι ήδη πολλές χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Αϊτή, η οποία δεν έχει ανακάμψει ακόμη από τον σεισμό του 2010 που άφησε 300.000 νεκρούς, ισάριθμους περίπου τραυματίες και πάνω από 1,5 εκατομμύριο πληγέντες.