Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Μαδούρο και Μοράλες υπέγραψαν το ευχετήριο μήνυμα του Δικτύου REDH για το Φιντέλ


Πηγή: Cubadebate

Οι πρόεδροι της Βενεζουέλας και της Βολιβίας, Νικολάς Μαδούρο και Έβο Μοράλες αντίστοιχα, υπέγραψαν το ευχετήριο μήνυμα του Δικτύου Διανοούμένων, Καλλιτεχνών και Κοινωνικών Κινημάτων σε Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας (REDH), προς τον κουβανό ηγέτη Φιντέλ Κάστρο για τα ενενηκοστά του γενέθλια (13/8/2016).


Στη Βολιβία, μαζί με τον πρόεδρο, το κείμενο υπέγραψαν ακόμα ο αντιπρόεδρος, Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα, πολλοί ακόμα υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι κοινωνικών κινημάτων, διανοούμενοι και καλλιτέχνες.


"Κατά τη διάρκεια της γόνιμης ζωής σας, υπήρξατε πιστός στις ιδέες που θα ζουν αιώνια στην ψυχή των επαναστατών όλου του κόσμου, όλων εκείνων που γνωρίζουν ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός και αναγκαίος", αναφέρει το μήνυμα.

Και καταλήγει: "Αν αγωνιστούμε, με τη επιμονή και συνέπεια που μας δείξατε εδώ και τόσα χρόνια, η νίκη θα είναι αναπόφευκτη. Ευτυχισμένα ενενήντα χρόνια, Φιντέλ, ευχαριστούμε για το παράδειγμά σας. Μπορείτε να είστε σίγουρος ότι θα είμαστε πιστοί στα διδάγματά σας μέχρι την τελική νίκη".

Στη Βενεζουέλα, τα ενενηκοστά γενέθλια του Φιντέλ θα εορταστούν με φωτογραφικές εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και συναυλίες.

Στην έδρα της κυβέρνησης στην πρωτεύουσα Καράκας θα ανοίξει σήμερα το απόγευμα η φωτογραφική έκθεση "Φιντέλ, μια ζωή αφιερωμένη στην Επανάσταση", η οποία συγκεντρώνει στιγμιότυπα από ιστορικές στιγμές της χώρας της Καραϊβικής.

Στην συνέχεια, στην Πλατεία Μπολίβαρ θα προβληθεί η ταινία "Φιντέλ ανάμεσα μας", παραγωγή του ιδρύματος Villa del Cine, βενεζολάνικου ινστιτούτου με προορισμό την προώθηση της έβδομης τέχνης.

Χθες Πρασκευή, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου "Ο Φιντέλ και η Μπολιβαριανή Επανάσταση", που περιλαμβάνει φωτογραφίες σημαντικών ιστορικών γεγονότων όπως η πρώτη επίσκεψη του Ούγκο Τσάβες στην Αβάνα, στις 14 Δεκέμβρη 1994.

Τότε ήταν που γνώρισε το Φιντέλ και άρχισε η φιλία τους, θύμησε ο πρόεδρος Μαδούρο στην τακτική του τηλεοπτική εκπομπή της Τρίτης, όπου και ευχήθηκε στο Φιντέλ για τα ενενηκοστά γενέθλια.