Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Eπισημοποιήθηκε στη Βενεζουέλα η “Μεγάλη Αποστολή Eθνική Προμήθεια"


Πηγή: psuv.org.ve

Στο φύλλο Νο 40.941 της εφημερίδας της κυβέρνησης , δημοσιεύτηκε την Δευτέρα 11 Ιουλίου το Διάταγμα Νο 2.367 με το οποίο επισημοποιείται η δημιουργία της Μεγάλης Αποστολής “Eθνική Προμήθεια” για να προωθήσει από την βάση και την πολιτική – στρατιωτική ένωση, τους κρίσιμους τομείς Αγροτικά προϊόντα, Φάρμακα και Βιομηχανία της Μπολιβαριανής Οικονομικής Ατζέντας και να ενισχύσει το εθνικό παραγωγικό σύστημα.  Η αποστολή αυτή δημιουργήθηκε από τον πρόεδρο Μαδούρο με το Διάταγμα Νο. 11 για την κατάσταση εξαιρετικής ανάγκης και έκτακτης οικονομικής ανάγκης. 
Επίσης συστάθηκε η αντίστοιχη Διοίκηση για να συντονίσει και να δρομολογήσει την υλοποίηση της μεγάλης αυτής αποστολής.  Επικεφαλής αυτής της Αποστολής θα είναι ο αρχηγός του Κράτους, ο υπουργός Λαϊκής Εξουσίας για την Άμυνα Βλαντιμίρ Παδρίνο Λόπες, ο δεύτερος Διοικητής Στρατηγικών Επιχειρήσεων (CEO) και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου μαζί με την Διοίκηση Στρατηγικών Επιχειρήσεων των Μπολιβαριανών Εθνικών Ένοπλων Δυνάμεων (FANB), μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Λαϊκής Εξουσίας.






Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο δήλωσε το βράδυ της Τρίτης, ότι η με την έναρξη της Μεγάλης Αποστολής “Εθνική Προμήθεια” θα επιτευχθεί η αντιμετώπιση του οικονομικού πολέμου. Μιλώντας στο τηλεοπτικό πρόγραμμα “Επικοινωνία με τον Μαδούρο” παρουσίασε έναν απολογισμό της πρώτης μέρας εφαρμογής της αποστολής που πραγματοποιήθηκε σε όλη την επικράτεια με σκοπό την επίβλεψη της δραστηριότητας των εταιρειών παραγωγής και διανομής της χώρας.

“Αυτή η αποστολή θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει δομικά τον οικονομικό πόλεμο, που είναι ένα από τα μέτωπα του ανορθόδοξου πολέμου, με την έννοια να νικήσει η χώρα μας σε αυτόν τον πόλεμο που δέχεται από το εξωτερικό και το εσωτερικό και στον οποίο έχουμε δώσει μια έννοια παλαικού πολέμου, πολέμου παραγωγικού, πολέμου αποδοτικότητας και που σήμερα ξεκίνησε την Μεγάλη Αποστολή Εθνική Προμήθεια”.

Σημείωσε επίσης ότι για να δώσει ώθηση σε αυτή τη νέα αποστολή, πάρθηκαν αρκετοί στόχοι της Μπολιβαριανής Οικονομικής Ατζέντας, με σκοπό την αντιμετώπιση του οικονομικού πολέμου με την πολιτική – στρατιωτική ενότητα. Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Βλαντιμίρ Παδρίνο Λόπες, επεσήμανε ότι ο οικονομικός πόλεμος είναι “ένα φαινόμενο που εμφανίζεται να αναπτύσσεται όχι μόνο στην Βενεζουέλα, είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που αντανακλά ακριβώς το δόγμα της αυτοκρατορίας που είναι ο ανορθόδοξος πολέμος και εδώ έχει εφαρμοστεί συστηματικά”. Είπε επίσης ότι η βενεζολάνικη και η διεθνής δεξιά έχουν κάνει λάθος, γιατί “η ηθική δύναμη, το DNA που υπάρχει εδώ, στον λαό της Βενεζουέλας, είναι να είμαστε ελεύθεροι, ανεξάρτητοι, κυρίαρχοι και αντιιμπεριαλιστές”.