Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Η αποφοίτηση του Ελιάν από το πανεπιστήμιο του Ματάνσας και το μήνυμα των αποφοίτων στον Φιντέλ

Πηγή: Cubadebate

Οι 355 απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Ματάνσας έστειλαν μήνυμα στον Φιντέλ Κάστρο, ιστορικό ηγέτη της Επανάστασης, στο οποίο υπόσχονται να μην τον απογοητεύσουν, μπροστά στην πρόκληση να αντιμετωπίσουν μια πραγματικότητα που αλλάζει κάθε μέρα, στη νέα φάση της ζωής τους ως επαγγελματίες.

Ο Ελιάν Γκονσάλες, απόφοιτος Μηχανικός Βιομηχανίας, διάβασε το μήνυμα κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης του πανεπιστημιακού ιδρύματος, που έλαβε χώρα στο κινηματοθέατρο της πόλης, ενώ ταυτόχρονα γιορτάστηκαν και τα 15 χρόνια του μουσείου που αφιερώθηκε στη «Μάχη των Ιδεών», που εγκαινιάστηκε από τον Φιντέλ στις 14 Ιουλίου 2001.

«Οι νέοι επαγγελματίες από την πόλη του Ματάνσας αναλαμβάνουμε το καθήκον να πολεμήσουμε από οποιοδήποτε χαράκωμα θα απαιτήσει η Επανάσταση, να συνεισφέρουμε στην υπόθεση να πετύχουμε αυτόν τον κόσμο που ξέρουμε ότι είναι εφικτός», ανέφερε το μήνυμα, που παραδόθηκε στην Τερέσα Ρόχας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας και πρώτης γραμματέως του Ματάνσας.

Η Τζένιφερ Μπέγιο παρέλαβε συγκινημένη, μαζί με το πτυχίο παιδαγωγικής και ψυχολογίας, την τιμητική βράβευση της πιο ολοκληρωμένης πτυχιούχου του πανεπιστημίου, ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις για την ενεργό συμμετοχή της στην έρευνα, σε εθνικούς διαγωνισμούς και ως στέλεχος της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών Φοιτητών (FEU).

Η Μπέγιο, το πιο νέο μέλος του Κρατικού Συμβουλίου στην Κούβα, στο λόγο αποφοίτησης αναφέρθηκε στο χρέος που πάντα θα έχουν οι σημερινοί νέοι στην Επανάσταση, που τους επιτρέπει πρόσβαση στα πανεπιστήμια, αποφοίτηση και εισαγωγή στην FEU, την πιο παλιά οργάνωση στο νησί.

Η νέα απόφοιτος εξέφρασε την περηφάνια των συμφοιτητών της ως πνευματικών τέκνων άλλων νέων όπως ο Χούλιο Αντόνιο Μέγια, ο Φρουκτουόσο Ροντρίγκες, ο Χοσέ Αντόνιο Ετσεβερία, η Βίλμα Εσπίν και ο ίδιος ο Φιντέλ, οι οποίοι κάποτε πέρασαν από τις πανεπιστημιακές αίθουσες και άφησαν το αποτύπωμά τους, και αποτελεί τιμή για τους νεότερους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Σ’ αυτή η αποφοίτηση που αφιερώθηκε στο Φιντέλ, για τα ενενηκοστά του γενέθλια και για τα 40 χρόνια της ανώτατης εκπαίδευσης στην Κούβα, το 57% των αποφοίτων είναι γυναίκες, όπως είπε η Λέιδα Φιναλέ ντε λα Κρους, πρύτανης του πανεπιστημίου του Ματάνσας, η οποία διαβεβαίωσε ότι κάθε ένας από τους νέους επιστήμονες έχει εξασφαλισμένη την επαγγελματική του αποκατάσταση.




Σχετικές αναρτήσεις: