Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Η κοινοβουλευτική ομάδα “Mπλόκ για την Πατρίδα” απορρίπτει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Βενεζουέλα


Πηγή: psuv.org

[...]καλούμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να επικεντρωθεί στην επίλυση της σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης που ζουν τα εκατομμύρια των ανέργων και των απολυμένων στο έδαφός του, θύματα του νεοφιλελευθερισμού και πολύ ειδικότερα την σοβαρή ανθρωπιστική κρίση που υπόκεινται οι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη γενοκτονία και τους πολέμους [...]

Η κοινοβουλευτική ομάδα “Mπλόκ για την Πατρίδα” (Bloque de la Patria) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απορρίπτει το ψήφισμα που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με “την κατάσταση στη Βενεζουέλα”. Στο ανακοινωθέν οι βουλευτές απορρίπτουν αυτού του είδους επεμβατικών συμπεριφορών. Το Ανακοινωθέν:


Για άλλη μια φορά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα που αναφέρεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας. Σε αυτά τα πλαίσια, η κοινοβουλευτική ομάδα “Μπλοκ για την Πατρίδα” δηλώνει:

  1.  Eίναι αποκλειστική υπόθεση του λαού της Βενεζουέλας και των θεσμικών του οργάνων να παρακολουθήσει και να επιλύσει οποιοδήποτε ζήτημα εσωτερικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος και τους νόμους της Δημοκρατίας, στα πλαίσια άσκησης της εθνικής κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας μας, που οικοδομήσαμε μετά την ήττα των ευρωπαϊκών αποικιών πριν 200 χρόνια.
  2. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κάθε άλλος ξένος οργανισμός δεν έχει την εξουσία να παρεμβαίνει στις εσωτερικές μας υποθέσεις. Με αυτό το πνεύμα απορρίπτουμε το παρεμβατικό ψήφισμα που εγκρίθηκε από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ως παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας και των κανόνων του διεθνούς δικαίου.
  3. Σημειώνουμε ότι τέτοιου είδους δηλώσεις θεσμικών οργάνων, όπως το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, σε σχέση με τα εσωτερικά ζητήματα της Βενεζουέλας, μπορεί να διαταράξει σοβαρά τις προσπάθειες της UNASUR, μέσω των πρώην προέδρων Ζαπατέρο, Τορίχος και Φερνάντες όσο αφορά την καθιέρωση ενός διαλόγου μεταξύ της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.
  4. Καταγγέλλουμε την επιμονή των θεσμικών οργάνων σαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διακηρύξει μια υποτιθέμενη ανθρωπιστική κρίση στη Βενεζουέλα που έχει στόχο να νομιμοποιήσει μια στρατιωτική επέμβαση στο έδαφός μας που θα στοχεύει στην καταστροφή της Μπολιβαριανής Επανάστασης και στην καταλήστευση των φυσικών πόρων που είναι αποκλειστική κληρονομιά του λαού της Βενεζουέλας. Με αυτό το σκεπτικό καλούμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να επικεντρωθεί στην επίλυση της σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης που ζουν τα εκατομμύρια των ανέργων και των απολυμένων στο έδαφός του, θύματα του νεοφιλελευθερισμού και πολύ ειδικότερα την σοβαρή ανθρωπιστική κρίση που υπόκεινται οι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη γενοκτονία και τους πολέμους που διεξάγουν ή εγκρίνουν οι κυβερνήσεις τους.
  5. Επαναλαμβάνουμε την έκκληση στο λαό της Βενεζουέλας να είναι σε εγρήγορση και διαρκή κινητοποίηση για την προστασία της ιερής πατρίδας απέναντι σε αυτή την άγρια επίθεση των παγκόσμιων ηγεμονικών δυνάμεων.

Καράκας, γενέτειρα του Απελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ, Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016