Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Μέτωπο κατά της Κέικο Φουτζιμόρι στο Περού

Verónica Mendosa
 Πηγή: Telesur
Η πρώην υποψήφια για την προεδρία του Περού με το Ευρύ Μέτωπο της Αριστεράς (Frente Amplio de izquierda), Βερόνικα Μεντόσα, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα ψηφίσει για τον πρώην υπουργό Πάμπλο Κουτσίνσκι, για να κλείσει το δρόμο της Κέικο Φουτζιμόρι.
«Υπό αυτές τις συνθήκες ψήφος στο λευκό ή το άκυρο ευνοεί στην τελική καταμέτρηση την κυρία Φουτζιμόρι, γι’ αυτό και για κλείσουμε το δρόμο στο φουτζιμορισμό δεν μένει άλλο από το να ψηφίσουμε για το ΡΡΚ (1)», είπε η Μεντόσα σε βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Η απόφαση αυτή φαίνεται ότι πάρθηκε υπό το φως πρόσφατων δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η κόρη του πρώην δικτάτορα Αλμπέρτο Φουτζιμόρι προηγείται κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες του 77χρονου Κουτσίνσκι, πρώην υπουργού και διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Περού.
Keiko Fujimori
Η Μεντόσα κατήγγειλε ακόμα ότι η Φουτζιμόρι περιστοιχίζεται από ανθρώπους που διερευνώνται για διαφθορά και δεσμούς με το ναρκοεμπόριο και δεσμεύτηκε ότι το «Ευρύ Μέτωπο» θα είναι μια αντιπολίτευση που θα επαγρυπνεί και θα ελέγχει, σε περίπτωση που προκύψει κυβέρνηση του εκλογικού σχήματος «Περουβιανοί για την Αλλαγή» (ΡΡΚ), με επικεφαλής τον Κουτσίνσκι.
Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στο Περού θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου. Η φουτζιμόρι και ο Κουτσίνσκι ήταν οι επικρατέστεροι υποψήφιοι στον πρώτο γύρο της 10ης Απριλίου, με ποσοστά 39,85% και 21,01% αντίστοιχα.

(1) Αρχικά της παράταξης Peruanos para el Kambio, αλλά και του ονόματος του Κουτσίνσκι (Pedro Pablo Kuczynski).