Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Nέα ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Βενεζουέλας: Οι Η.Π.Α. δεν δίνουν βίζα σε υψηλόβαθμους βενεζουελάνους υπαλλήλους για να παρακολουθήσουν την ΟΑΚ

                                                                                                                                     Πηγή: Πρεσβεία Βενεζουέλας

Η Υπουργός Εξωτερικών Delcy Rodríguez Gómez κατήγγειλε μια καινούρια επίθεση της Πρεσβείας των Η.Π.Α. ενάντια στη Βενεζουέλα, με την άρνηση θεώρησης βίζας σε αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και σε υψηλόβαθμους υπαλλήλους της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας, οι οποίοι ήθελαν να παρακολουθήσουν διεθνείς πολυμερείς εκδηλώσεις.
Αυτή η ανεξέλεγκτη καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τον αλαζονικό και παραβατικό τρόπο με τον οποίο η Πρεσβεία των Η.Π.Α. καταπατάει τους διεθνείς νόμους και το Συνέδριο της Βιέννης, καθώς η χώρα στην οποία εδρεύει ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) δεν μπορεί να αρνηθεί τη χορήγηση βίζας, αλλά αντίθετα οφείλει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των διπλωματικών υπαλλήλων στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στη χώρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αυτές τις παρατυπίες από μέρους της Πρεσβείας των Η.Π.Α.. “Αυτό είναι πολύ σοβαρό, διότι παραβιάζει και υπονομεύει το δημόσιο διεθνές δίκαιο”, δήλωσε η Υπουργός Delcy Rodríguez, η οποία είπε πως ο νέος υφυπουργός για θέματα της Βορείου Αμερικής, Bernardo Alvarez, στο όνομα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας θα υποβάλει σημείωμα επίσημης διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση των Η.Π.Α..
Η επικεφαλής για τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Ειρήνης, ανέφερε τα λόγια του προέδρου Νικολάς Μαδούρο ο οποίος παρομοίασε την αμερικάνικη πρεσβεία με μια πολεμική μηχανή ενάντια στη συνταγματική και νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Ωστόσο, η Delcy Rodríguez επιβεβαίωσε ότι μια τέτοια επίθεση δεν θα επιτύχει να σπάσει το ελευθεριακό πνεύμα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας.
Δίνουν μόνο θεωρήσεις σε βίζες αντιπάλων που μονίμως συνωμοτούν για να ανατρέψουν τη συνταγματική κυβέρνηση, και αρνούνται τη χορήγηση αδειών σε Βενεζουελάνους αξιωματούχους. Ξέρουμε ότι ενεργούν ως πολεμική μηχανή εναντίον της χώρας μας”.