Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Ενα κοντέινερ αλληλεγγύης από την Καλαμάτα στην Κούβα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σε αναγνώριση της διεθνιστικής αλληλεγγύης της Κούβας και του δοκιμαζόμενου κουβανικού λαού, που 56 χρόνια παράνομου, εγκληματικού οικονομικού αποκλεισμού και τρομοκρατικών επιθέσεων από τις ΗΠΑ και την Κοινή Θέση που υιοθετεί η Ε.Ε, απέτυχαν να εμποδίσουν αυτό το μικρό νησί της Επανάστασης να συνεχίσει την ανθρωπιστική βοήθεια αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους λαούς του  κόσμου. 

Επειδή ο οικονομικός αποκλεισμός της Κούβας από τις ΗΠΑ συνεχίζεται, σε αντίθεση με την γενική κατανόηση, ο Σύνδεσμός μας στα πλαίσια της αλληλεγγύης διοργανώνει καμπάνια: "ΣΠΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ", για να στείλει ένα κοντέινερ με υλικά για τους εργάτες των Συνδικάτων Δημόσιας Υγείας, Οικοδόμων, Ομοσπονδία Εργατών Κούβας και το Δημοτικό Σχολείο "Ruben Bravo" στην επαρχία Σαντιάγκο ντε Κούβα. Π.χ. Εργαλεία, Ρουχισμό Προστασίας, Ποδήλατα, Σχολικά είδη, υλικά γραφείου και υπολογιστές κλπ.


Καλούμε τις οργανώσεις αλληλεγγύης προς την Κούβα, Σωματεία, φίλους και φορείς να ανταποκριθούν και να συνδράμουν στον αγώνα αυτόν πρακτικά, υλικά, οικονομικά και αλληλέγγυα.

Το κοντέινερ υπολογίζουμε να είναι έτοιμο και γεμάτο τέλη Ιούνη- αρχές Ιούλη, αφού έχει κάνει την διαδρομή ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ-ΠΕΙΡΑΙΑ


Για το Δ.Σ. Toυ ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ



Ο  Πρόεδρος    Ανδρέας Χαϊκάλης              Ο Γραμματέας  Ν. Χρηστέας   


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 
e-mail : kalamata.cu@gmail.com  ,   
Φιλελληνων 24,, Καλαματα, 24100 , 
Τηλ. 27210 81278, 2721086748