Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Η Ντίλμα Ρούσεφ όρκισε νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Λούλα


Πηγή: Telesur

Σε κυβερνητικό ανασχηματισμό προέβη σήμερα η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ από το προεδρικό μέγαρο Πλανάλτο, διορίζοντας 9 νέους υπουργούς, με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ως Υπουργό Προεδρίας.

Η Ρούσεφ, η οποία είχε χρηματίσει παλιότερα στο ίδιο υπουργείο σε κυβέρνηση του πρώην προέδρου και μέντορά της, δήλωσε ότι βασίζεται στην εμπειρία του Λούλα, στην ταύτισή του με το λαό και πάνω απ’ όλα στην ασύγκριτη ικανότητά του να καταλαβαίνει τους ανθρώπους και να εργάζεται προς όφελος των πολιτών. Πρόσθεσε ακόμα ότι έχει κάτι εξαιρετικά σημαντικό κοινό μαζί του , που είναι το ένα γενναιόδωρο σχέδιο για τη Βραζιλία και το λαό της.

Κύκλοι της αντιπολίτευσης επικρίνουν την υπουργοποίηση του Λούλα ντα Σίλβα, ως προσπάθεια παρεμπόδισης της δικαιοσύνης στην υπόθεση σκανδάλου διαφθοράς της κρατικής εταιρίας πετρελαίου Petrobras, στην οποία ο πρώην πρόεδρος είναι κατηγορούμενος. Στις 4 Μαρτίου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και οδηγήθηκε στον ανακριτή, ενώ έγινε έρευνα και στο σπίτι του.