Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

"Ο Ούγκο Τσάβες, πολίτης του κόσμου": Εκδήλωση για την 3η επέτειο από το θάνατο του κομαντάντε Τσάβες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη Επέτειος από το θάνατο του Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες,
Προβολή του ντοκιμαντέρ του Oliver Stone
«Ο Φίλος μου ο Ούγκο»
Δευτέρα 7 Μαρτίου, 18.30

Αθήνα, 2 Μαρτίου 2016. H Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, με τη στήριξη των κοινωνικών κινημάτων και των ομάδων φιλίας και αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα, ανάμεσα στους οποίους η Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζόμενων στην Ελλάδα, ο Σύλλογος José Martí, η ERT-OPEN και η ASCLAYE, οργανώνει ένα αφιέρωμα στον Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, στις 18:30, στον πολιτιστικό χώρο της Πρεσβείας “Francisco de Miranda”, στην οδό Χάρητος 6, στο Κολωνάκι, με αφορμή την τρίτη επέτειο από το θάνατο του ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης στις 5 Μαρτίου 2013.


Ο Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, ξεκίνησε το 1999 μια επανάσταση που έδωσε στο λαό ένα νέο Σύνταγμα, κάνοντας γιγαντιαία βήματα προς μια κοινωνία βασισμένη στην ισότητα, τη συμμετοχή και τις πρωτοβουλίες για όσους έχουν ανάγκη. Στις 8 Δεκεμβρίου 2012, ο ηγέτης της Μπολιβαριανής Επανάστασης εκφώνησε το τελευταίο του μήνυμα προς το βενεζουελάνικο έθνος, ζητώντας από κάθε πολίτη «ενότητα, αγώνα και νίκη, για να κρατήσουμε την πατρίδα μεγάλη», που χτίστηκε στα 15 χρόνια διακυβέρνησής του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ο Φίλος μου ο Ούγκο» του Oliver Stone, όπου ο μεγάλος ηγέτης μοιράζεται με το κοινό τις προσωπικές του στιγμές, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του ιχνηλατώντας τα ζωτικά σημεία της χαρισματικής προσωπικότητας του.

Επιπλέον, θα παρουσιαστεί και το δεύτερο τεύχος του περιοδικού «Ο Τσάβες ζει» (Chávez vive), που εκδίδεται από την ίδια την Πρεσβεία κι απευθύνεται τόσο στο ελληνικό κοινό, όσο και στην κοινότητα των Βενεζουελάνων και Λατινοαμερικανών.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την εκφώνηση μηνυμάτων αλληλεγγύης προς τον βενεζουελάνικο λαό εκ μέρους των κοινωνικών κινημάτων και των ομάδων φιλίας και αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με σκοπό την ανάδειξη της κληρονομιάς του Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες στις μάχες του για να επιτύχει το μέγιστο βαθμό κοινωνικής δικαιοσύνης για τους λαούς του κόσμου.

Τέλος, τα κοινωνικά κινήματα, οι ομάδες φιλίας και αλληλεγγύης και η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, προσκαλούν την ελληνική, τη βενεζουελάνικη και τη λατινοαμερικάνικη κοινότητα σε αυτή τη σημαντική επετειακή εκδήλωση της πολιτικής και κοινωνικής κληρονομιάς του Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες.

«Σήμερα έχουμε Πατρίδα! Και ό,τι και αν συμβεί, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, θα συνεχίσουμε να έχουμε Πατρίδα»!

Ούγκο Τσάβες