Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

O ΓΓ της Ένωσης Νοτιοαμερικανικών Κρατών στη Δεύτερη Διεθνή Διάσκεψη για τον Χοσέ Μαρτί στην Αβάνα


Αβάνα- Στην τελική ευθεία βρίσκεται η Δεύτερη Διεθνής Διάσκεψη  Χοσέ Μαρί  “Με όλους για το καλό όλων”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 – 28 Γενάρη του 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο της κουβανικής πρωτεύουσας, υπό την αιγίδα της UNESCO.

Πάνω από 400 αντιπρόσωποι, διανοούμενοι, κοινωνικοί αγωνιστές, συνδικαλιστές, αγρότες, ιθαγενείς, νεολαίοι, από 44 χώρες θα έρθουν στην Αβάνα για να συμμετάσχουν σε αυτό το διεθνές φόρουμ. Aπό ελληνικής πλευράς, θα συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί" και το Δίκτυο bloggers "La Red Solid@ria Griega".


Xθες, ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στη Διεθνή Διάσκεψη, ο Ερνέστο ΣάμπερΓενικός Γραμματέας της Ένωσης Νοτιοαμερικανικών Κρατών:Aυτή την εβδομάδα θα ταξιδέψω στην Κούβα για να πάρω μέρος στην ετήσια Διάσκεψη για τον Χοσέ Μαρτί, μάρτυρα πολλών πλευρών, που η οπτική του ακόμα μας εκπλήσσει”,  ανακοίνωσε ο επίσης πρώην πρόεδρος της Κολομβίας, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, σύμφωνα με το πρακτορείο Prensa Latina.

Aνακοινώθηκε επίσης από τους διοργανωτές, ότι ανάμεσα στα πάνελ, ομάδες εργασίας και θεματικές συζητήσεις, θα πραγματοποιηθεί ένα Νεολαιίστικο Φόρουμ, ένα Συμπόσιο της UNESCO με θέμα “Για μια Κουλτούρα για την Φύση”, ένα Εργαστήριο με θέμα “Επιφανείς διανοητές της Δικής μας Αμερικής” και ένα στρογγυλό τραπέζι από την ένωση “Στην Άμυνα της Ανθρωπότητας”.

Σχετικές αναρτήσεις:
2η Διεθνής Συνάντηση “Xοσέ Μαρτί” στην Αβάνα, 25-28 Γενάρη 2016
Πρόσκληση για τη 2η Διεθνή Διάσκεψη "Με όλους και για το καλό όλων" (Αβάνα 25-28 Γενάρη)