Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Περισσότερη νεανική εκπροσώπηση στο κουβανικό Συμβούλιο του Κράτους

Πηγή: Juventud Rebelde

Η 23χρονη βουλευτής  Tζένιφερ Μπέγιο Μαρτίνες,  εκλέχτηκε στο Συμβούλιο του Κράτους, στη θέση που είχε παραμείνει κενή μετά την παραίτηση για λόγους υγείας του συντρόφου Αμπελάρδο Κολομέ Ιμπάρα, στην τελευταία τακτική σύνοδο της Εθνοσυνέλευσης  της Λαϊκής Εξουσίας της Δημοκρατίας της Κούβας.

Είναι επίσης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φοιτητών Κούβας (FEU) και είναι η πρώτη από εκλέγεται από το φοιτητικό χώρο σε αυτό το όργανο, που εκπροσωπεί την Εθνοσυνέλευση ανάμεσα στις συνόδους της.

Όπως ανακοινώθηκε, στην 6η τακτική σύνοδο της  8ης Νομοθετικής Περιόδου, η Μαρτίνες κέρδισε την εμπιστοσύνη για τη δράση της και την αναγνώριση για την εξαιρετική της πορεία και αφοσίωση. Μεταξύ άλλων, εντάχτηκε στην Εθελοντική Γυναικεία Στρατιωτική Υπηρεσία στην συνοριακή μπριγάδα του Γκουαντάναμο “Αντόνιο Μασέο” και σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Παιδαγωγική για να ενισχύσει το  διδασκαλικό προσωπικό της  χώρας.

Υπήρξε για δύο χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μαθητών Κούβας (FEEM), έχει πάρει μέρος σε συμβούλια νεολαιίστικων οργανώσεων, σε διάφορες διεθνείς εκδηλώσεις  και έχει λάβει πάμπολλες αναγνωρίσεις για το διδακτικό της έργο. Σήμερα, βρίσκεται στο πέμπτο έτος της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας και τον περασμένο Γενάρη εντάχθηκε στις γραμμές του κόμματος.