Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

12o Φόρουμ των κουβανικών κοινωνικών οργανώσεων ενάντια στον αποκλεισμό



Πηγή: juventud rebelde

Το 12ο Φόρουμ των οργανώσεων της κουβανικής κοινωνίας ενάντια στον αποκλεισμό, συνήλθε την Παρασκευή (16/10) στο θέατρο του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας (MINSAP) για να επαναδιατυπώσει την καταγγελία  για τη συνέχιση της άδικης πολιτικής, που πάνω από μισό αιώνα έχει επιβληθεί από τις ΗΠΑ στην Κούβα.

Το κάλεσμα του Κουβανικού Συνδέσμου για τα Ηνωμένα Έθνη (ACNU) επισημαίνει ότι τα πρόσφατα μέτρα προσέγγισης από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ “είναι περιορισμένα και ανεπαρκή και  τροποποιούν μόνο κάποιες απόψεις”, και δίνει έμφαση στο ότι “σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα πρέπει να κρίνουμε από τα γεγονότα και από τα δεδομένα και όχι από τις διακηρύξεις και τις εκφράσεις καλής θέλησης”.


Είναι πολλοί οι λόγοι που μας βοηθούν να απαιτήσουμε το τέλος του αποκλεισμού,  και προσθέτει το κάλεσμα: ”Είναι μία μαζική, κατάφωρη και συστηματική παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων των Κουβανών από τους βορειοαμερικάνους συμπεριλαμβανομένων και των πολιτών τρίτων χωρών. Η εξάλειψη του αποκλεισμού είναι μία πράξη δικαιοσύνης και είναι δικαίωμά μας”.

Τέλος, κάλεσε σε κινητοποίηση στα Κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα στο Twitter, με την ετικέτα #socivilCubaVsBloqueo, και στην υποστήριξη των δράσεων του ACNU στο twitter: @AcnuUnacuba και στο Facebook: http://www.facebook.com/AcnuCuba.

Βαγγέλης Γονατάς