Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Μαδούρο: Έχουμε έναν οικονομικό πόλεμο που διευθύνει ο Άλβαρο Ουρίμπε

"Tenemos una guerra económica abierta y la dirige Álvaro Uribe" | Foto: AVN
Πηγή: www.telesurtv.net

H Βενεζουέλα ανέλαβε δράσεις για την διασφάλιση του δικαιώματος της ειρήνης στα σύνορα με την Κολομβία που αποτελούν πεδίο παραστρατιωτικών πρακτικών. 

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε το Σάββατο ότι ο οικονομικός πόλεμος που αντιμετωπίζει η χώρα του διευθύνεται από τον πρών πρόεδρο της Κολομβίας Άλβαρο Ουρίμπε.

Έχουμε έναν ανοικτό οικονομικό πόλεμο που διευθύνει ο Άλβαρο Ουρίμπε”, διακήρυξε ο πρόεδρος, επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα ανοίξει τα σύνορα με την Κολομβία, μέχρι να αποκατασταθεί η γαλήνη και η ηρεμία.

Είπε επίσης, ότι υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι είμαι αντικολομβιάνος γιατί δίνω τη μάχη με το λαθρεμπόριο του χαρτονομίσματος της Βενεζουέλας, είναι ένας ανοικτός οικονομικός πόλεμος που διευθύνει ο Άλβαρο Ουρίμπε, εγώ είμαι ενάντια στο έγκλημα και αγαπώ και σέβομαι την Κολομβία και το λαό της.

Ο Μαδούρο χαιρέτισε την πρόοδο της επικείμενης συνάντησης των υπουργών εξωτερικών Βενεζουέλας και Κολομβίας που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Αυγούστου, στην οποία θα συζητηθούν κυρίως τα θέματα των συνόρων, της παραστρατιωτικής δράσης και τις πιθανές αιτίες του οικονομικού πολέμου.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της γιορτής των εργαζομένων της κρατικής πετρελαικής εταιρείας (PDVSA) στην βορειοδυτική περιφέρεια Ανζοατεγκούι, για τα 10 χρόνια του προγράμματος “Siembra Petrolera”.