Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Διεθνής Αυγουστιάτικη Συνάντηση Αλληλεγγύης “ΗASTA” - "GEBA" (Αργεντινή)

H ουμανιστική κίνηση HASTA LA VICTORIA SIEMPRE με την ποδοσφαιρική ομάδα της , αντάμωσε τον αθλητικό αργεντίνικο σύλλογο GEBA που επισκέφτηκε την Eλλάδα ! Παλαίμαχοι ( φίλοι συμπατριώτες του χουάν ρότσα ) βετεράνοι παίκτες ( Mπόκα Τζούνιορς -Ιντεπεντιέντε -Χιμνάσια -Τσακαρίτα κ.α. ) μετά το ζέσταμα ... σαν μια ομάδα με τους μαχητές της hasta , άκουσαν από εκπρόσωπο της ελληνικής ομάδας : ( η ζωή είναι ''ρουφιάνα' θέλει υπομονή .. 8 χρόνια -από την γέννηση της ομάδας - περιμέναμε και σήμερα στα μάτια σας και στην καρδιά σας ...βλέπουμε τον Che στα αποδυτήρια μας)!

Όλοι οι φιλοξενούμενοι παρέλαβαν από μια τσάντα ( πορτραίτο che ,dvd ,έντυπο ομάδας και μεταφρασμένο στα ισπανικά ποίημα του στρατιώτη Λάκη Βαμβακίδη για οδοιπορικό Μαριναλέντας ) . Στον νεώτερο Αργεντίνο παίκτη vivas leandro ο χουάν ρότσα εκ μέρους της ελληνικής ομάδας πρόσφερε μία παλαιστινιακή μαντήλα τιμητικά στην μνήμη του παιδιού ( 17 μηνών ) που κάψανε ζωντανό οι φασίστες τρομοκράτες ισραηλινοί πριν λίγες μέρες .σήμερα ακούστηκε πως πέθανε και ο πατέρας του από τον βαρύ τραυματισμό του . ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ !
Στη συνέχεια έγινε ο αγώνας .Aργεντίνικο πάθος και δυναμικότητα ... αντεπίθεση των Eλλήνων με ίδιο πάθος για την νίκη πάντα όπως μεταφράζεται και η ονομασία της ομάδας ....! Εξέλιξη δραματική του σκορ ....1-0 με πέναλτι ο Κριστόφ Βαζέχα στο 19΄ και ισοφάριση στο 27 για την geba με πλασέ από τον cabillon luis στο β' ημίχρονο ο ''φονιάς'' του ΑΓΙΑΞ ξαναχτύπησε και 2-1 . Και το 3-1 από ένα μαγικό φάουλ με διπλά φάλτσα .... έξω από την μεγάλη περιοχή από έναν Ρότσα από άλλη εποχή . Πάνω που χαλάρωσε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Μιχάλης Συμιγδαλάς - που έκανε χρέη προπονητού Α' ( Α' ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΟΥΤΣ ΣΑΒΒΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ) και δέχτηκε άπειρα συγχαρητήρια για το μαγικό κωουτσάρισμά του . ακούστηκαν μάλιστα ψίθυροι στα αποδυτήρια '' τρίζει η καρέκλα του κοουτς Παπάζογλου και του βοηθού του Τάκη Βαμβακίδη ..- οι Αργεντίνοι με πέναλτι μειώνουν σε 3-2 ........8 λεπτά πριν την λήξη ...( castro claudio ). Συναγερμός του Συμιγδαλά ...ματαίωσε την τελευταία ανθρωπιστικού χαρακτήρα αλλαγή του Σάββα Κωφίδη με τον Τάκη Βαμβακίδη ( για Α' φορά θα έπαιζε χωρίς να ξέρει καλά καλά τι σχήμα έχει η μπάλα βέβαια ) και κράτησε με νύχια και με δόντια (να ναι καλά ο ογκόλιθος Οφρυδόπουλος Σωκράτης) το 3-2. 
Στην ουσία όμως και στις καρδιές όλων νικητής ήτανε η φιλία και η αλληλεγγύη,για την ιστορία έπαιξαν - πρόσφεραν από Hasta: ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ, ΜΟΝΟΓΙΟΣ, ΝΤΡΑΓΚΟΒΙΤΣ,  ΟΦΡΥΔΟΠΟΥΛΟΣ,  ΛΑΓΩΝΙΚΑΚΗΣ,  ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ (ηθοποιός ),  ΡΟΤΣΑ,  ΚΩΦΙΔΗΣ, ΣΕΡΑΦΕΙΔΗΣ, ΜΠΑΜΠΑΚΙΤΑ, ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ,  ERNESTO BORDIER, (εκπρόσωπος πρεσβείας Βενεζουέλας ), OIKONOMAKOΣ,  ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ και η μεταφράστρια ΑΛΙΑ ΗΣΥΧΟΥ,  ΜΑΛΙΩΡΑΣ,  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ,  ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ, Aλέκος, ΓΟΝΑΤΑΣ, ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ, Nικολέτα-Λεμονιά, Line Rotsa, Τάκης Βαμβακίδης. Οι φιλοξενούμενοι: Penacino, Luis Caporale, José, Martinuccio, Alberto, Sesti, Roberto Peralta, Jorge Vivas, Leandro Fernandes, Marcelo Olivieri, Fernando Boccetti, Rodolfo Cabillón, Luis Ieraci, Edgardo Amitrano, Adrián Rodríguez, Aníbal Rojas, Daniel Lozano, Carlos Murugarren, David Imperiale, Alberto Centanaro, Alberto Castro, Claudio DT: José Carlos “Quique” Traverso.

Στη συνέχεια φιλόξενο γεύμα για όλους και φιλική μουσική βραδιά με LIVE ελληνική και αργεντίνικη μουσική τραγούδησαν ......Μανώλης Χατζηδημητρίου - Χουάν Ρότσα και ένας Αργεντίνος !!!!! Συγκίνηση μεγάλη όταν από ηράκλειο από το τηλέφωνο ο ερμηνευτής και ποδοσφαιριστής της ομάδας Βασίλης Λέκκας ( α' απουσία )άκουσε μαζί μας τον ύμνο της ομάδας '' gσevara '' ( στίχοι Νίκος Kααδίας μουσική Xάρης Παπαδόπουλος ) που ο ίδιος ερμηνεύει !! - Εγιναν επίσης τα γενέθλια και ενός άλλου φίλου αργεντίνου έγιναν καθώς επίσης και ανταλλαγή αναμνηστικών (λάβαρα, σημαίες, κονκάρδες) από Μαριαναλέντα και άπειρη αγάπη !!
Το ραντεβού ανανεώθηκε στην πατρίδα των φιλοξενούμενων, στην πατρίδα του ήρωα που έχουμε στο στήθος μας, στην φανέλα μας. Χαιρέτησαν τους φίλους οι άνθρωποι της ελληνικής κίνησης που πιστεύει και αγωνίζεται για ένα άλλο ποδόσφαιρο........ για το οποίο ο gevara είπε '' το ποδόσφαιρο δεν είναι ακόμα ένα άθλημα ....αλλά όπλο της επανάστασης
Ευχαριστούμε,
Τον κ. Λευτέρη Πανταζή και συνεργάτες του για την δωρεάν παραχώρηση του γηπέδου του αναψυκτηρίου και για όλη την φιλοξενία .... πράγμα το οποίο δεν έδειξαν διάθεση να το κάνουν κάποιοι ΔΗΜΟΙ που τους προτείναμε συνεργασία. Τους ΄΄ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ'' ( επίλεκτη ομάδα δήμου αιγάλεω ). Ολους τους αλληλέγγυους που έφεραν ξηρά τροφή παιχνίδια ρούχα και παραδόθηκαν χθες σάββατο στους μετανάστες στο πεδίο του άρεως από 2 στρατιώτες -ποδοσφαιριστές της ομάδας ( σάββας κωφίδης -μάριος μονογιός και τον ηθοποιό τάκη βαμβακίδη ) που μίλησαν για την επιθυμία των μεταναστών για ένα αγώνα αλληλεγγύης που θα γίνει στο γήπεδο δήμου γαλατσίου στο άλσος Βεϊκου . Τον κ. Βελισσάρη Κοσσυβάκη (new star) / ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ( αίθουσες ...ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ- STUDIO ). Τον συνοδ. Τάσο Κάκο που στήριξε από κέρκυρα. Τον διαιτητή και βοηθούς κ.κ. Νικολάου Σπ., Μητρόπουλο, Χρυσάφη Χρ. Τους συνοδοιπόρους Σαργκάνη Νίκο, Μιχαηλίδη Κυριάκο, Μάρκο Δημήτρη, Κυριακίδη Ηλία, Αναστασόπουλο Γιώργο, Παπαπαναγή Πέρη (Κύπρος), Niankanausau, Allede, Jose, το '' Ν.Α.Ρ.Κ.Ι ( ΚΊΝΗΣΗ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ) για τα μηνύματά τους.
venceremos
T.B