Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Βραβείο στο Ν. Μαδούρο για τη συμβολή του στη λατινοαμερικάνικη ολοκλήρωση

Πηγή: telesurtv.net

Το Διοικητικό Συμβούλιο της σχολής Δημοσιογραφίας και Κοινωνικής Επικοινωνίας του πανεπιστημίου του Λα Πλάτα, στην Αργεντινή, απένειμε ομόφωνα το βραβείο Ροδόλφο Γουόλς στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, αναγνωρίζοντας τον αγώνα του για την περιφερειακή ολοκλήρωση. 

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα έλαβε υπόψη την προσπάθεια που καταβάλει ο Μαδούρο για να διατηρήσει την ολοκλήρωση της Λατινικής Αμερικής, με σκοπό να εγγυηθεί το βιοτικό επίπεδο των λαών.

Η είδηση ανακοινώθηκε μέσω δελτίου τύπου του Parlatino (Κοινοβούλιο Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής), στο οποίο αναφέρθηκε ότι το πανεπιστήμιο ξεχώρισε τον εκδημοκρατισμό των τηλεπικοινωνιών στη Βενεζουέλα, μέσα από τη δημιουργία κοινοτικών μέσων ενημέρωσης. 

Ο καθηγητής πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PSUV) για διεθνή ζητήματα, Ροντρίγκο Καμπέσας, σχολίασε ότι "αναγνωρίζουν επίσης τις πολιτικές εκπαιδευτικής ένταξης και αλφαβητισμού του βενεζολάνικου κράτους και τη σθεναρή άμυνα κατά των πραξικοπιματικών επιθέσεων των ομάδων που συγκεντρώνονται από μέσα ενημέρωσης στη χώρα και την περιοχή Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής".

Ο Καμπέσας τόνισε ότι αυτή η ακαδημαϊκή αναγνώριση που απονέμεται στον πρόεδρο έχει μεγάλη σημασία για το λαό της Βενεζουέλας, καθότι το λαμβάνει σε στιγμές κατά τις οποίες έχει ενταθεί ο μιντιακός πόλεμος εναντίον του. 

Το βραβείο Ροδόλφο Γουόλς - που πήρε το όνομα του διάσημου αργεντινού δημοσιογράφου και ακτιβιστή (Rodolfo Walsh, 1927-1977) που δολοφονήθηκε από τη δικτατορία του Βιντέλα - έχει προηγουμένως δοθεί σε αρχηγούς κρατών και ηγέτες παγκόσμιας εμβέλειας, όπως οι πρόεδροι Ούγκο Τσάβες, Έβο Μοράλες, Ραφαέλ Κορέα και Κριστίνα Φερνάντες.